У зоні АТО загинув колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов, що воював в «Айдарі»

У зоні АТО загинув колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов, що воював в «Айдарі»

9 Лютого 2015
3287

У зоні АТО загинув колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов, що воював в «Айдарі»

3287
У зоні АТО загинув колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов, що воював в «Айдарі»
У зоні АТО загинув колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов, що воював в «Айдарі»

8 лютого в районі Станиці Луганської (Луганська область) в ході зіткнення з розвідувально-диверсійною групою російсько-терористичних військ загинув боєць батальйону «Айдар», колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов. Про це у своєму Facebook повідомив прес-офіцер штурмового батальона «Айдар» Альберт Чувашов з посиланням на оперативні дані.

 

«Влітку минулого року Валерій Гаврилов, журналіст і редактор низки друкованих та інтернет-ЗМІ Луганська взяв у руки зброю, щоб визволити рідний край від російських окупантів та їх поплічників. Пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях друзів, бойових побратимів з батальйону "Айдар"», - написав Альберт Чувашов.

 

Як розповідав Валерій Гаврилов «Детектор медіа», до «Айдара» він вступив улітку цього року. «Я хотів, хочу і хотітиму звільнити своє рідне місто Луганськ від незрозуміло якого люду, що набився туди, - прокоментував боєць «Айдара». - Брав участь у битві за Луганськ як на північних його окраїнах, так і на південно-східних».

 

Щодо журналістської діяльності, Валерій Гаврилов уточнив, що формально її не веде, однак співпрацює з журналістами як українських, так й іноземних ЗМІ.

 

Інститут масової інформації повідомляє, що Валерій Гаврилов працював в луганській газеті «XXI век», у прес-службах Луганської обласної організації «Фронту змін», екс-нардепа Володимира Медяніка.

 

У жовтні минулого року Валерій Гаврилов як боєць «Айдару» потрапив у кримінальну історію. 4 жовтня 2014 року радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у Києві міліція затримала двох бійців батальйону «Айдар», зокрема і Валерія Гаврилова. За його даними, «айдарівці» були затримані на орендованій квартирі заступника «міністра» невизнаної «ЛНР» Павла Малиша у Києві, куди бійці батальйону начебто етапували прибічника терористів за узгодженням з СБУ.

 

Пізніше було повідомлено, що двом бійцям батальйону «Айдар», які затримали та етапували «міністра», пред'явлено обвинувачення у незаконному позбавленні волі. У ніч на 5 жовтня Печерський райсуд Києва прийняв рішення відпустити двох бійців батальйону «Айдар» Валерія Гаврилова і Андрія Ревуцького під заставу.

 

Нагадаємо, це вже четвертий український журналіст, який загинув під час бойових дій на Донбасі, захищаючи країну із зброєю у руках. Журналіст інформагентства «Укрінформ» Олег Задоянчук був призваний до лав ЗСУ 29 серпня 2014 року, 4 вересня  він загинув у результаті артилерійського обстрілу з території РФ в селі Дмитрівка Новоайдарівського району (Луганська область). 

 

Фотограф і доброволець Віктор Гурняк  загинув 19 жовтня 2014 року на Луганщині. Це сталося внаслідок вибуху мінометного снаряда, коли він під обстрілом вивозив поранених. Віктор Гурняк був добровольцем батальйону «Айдар» та залишив серію знімків з життя батальйону.

 

28 січня стало відомо, що в бою в зоні АТО поблизу Донецького аеропорту загинув мобілізований до армії дніпропетровський журналіст Олександр Черніков. Він працював в дніпропетровських медіа nctv.in.ua, «Резонанс ТВ»,  «Приват TВ Днепр», 9-му каналі, виданні The Kyiv Times.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду