Тимчук пропонує звільнити національний продукт від ПДВ з другого півріччя 2015 року

Тимчук пропонує звільнити національний продукт від ПДВ з другого півріччя 2015 року

6 Лютого 2015
3763

Тимчук пропонує звільнити національний продукт від ПДВ з другого півріччя 2015 року

3763
Тимчук пропонує звільнити національний продукт від ПДВ з другого півріччя 2015 року
Тимчук пропонує звільнити національний продукт від ПДВ з другого півріччя 2015 року

Народний депутат від «Народного фронту» Дмитро Тимчук запропонував Кабміну з другого півріччя 2015 року звільнити національний культурний продукт від податку на додану вартість (ПДВ), затвердивши відповідний порядок. Про це йдеться в проекті постанови № 2022 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України та підтримки національного культурного продукту», який пан Тимчук зареєстрував 4 лютого.

 

Проект передбачає доручити Кабінету Міністрів України:

- протягом двох місяців з дня прийняття постанови затвердити порядок звільнення від ПДВ операцій із створення, постачання, просування, реставрації і розповсюдження національного культурного продукту, передбачивши звільнення національного культурного продукту від ПДВ не пізніше 1 липня 2015 року;

- на виконання програми діяльності Кабміну подати до Верховної Ради законопроект «Про національний культурний продукт» не пізніше 1 липня 2015 року.

 

«Із жовтня 2012 р. у Податковому кодексі України існує норма про звільнення національного культурного продукту від ПДВ, - нагадує пан Тимчук у пояснювальній записці. - Це вагомий стимул, який міг би стати істотним поштовхом для розвитку культури та захисту інформаційного простору. Однак ця норма досі не діє, оскільки Урядом не затверджений відповідний порядок звільнення, хоча це прямо передбачено Законом».

 

На думку пана Тимчука, в умовах інформаційної війни з Росією самих лише заборон, штрафів та інших обмежень недостатньо. «Потрібно всіма силами підтримувати виробництво і поширення українського культурного та інформаційного продукту. Щоб через українські фільми, телесеріали, музику, книги, п'єси формувати ставлення громадян до своєї країни. Причому, цю підтримку необхідно виявляти негайно, аби якомога раніше з'явилися системні результати», - пояснив він у Facebook ідею свого проекту.

 

Нагадаємо, 23 народні депутати Юрій Луценко і Микола Княжицький запропонували звільнити від ПДВ практично всі операції з виготовлення та розповсюдження книжок вітчизняного виробництва, у тому числі електронного контенту. Відповідний законопроект № 1833 «про внесення змін до Податкового кодексу України вони зареєстрували 23 січня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду