До 17 лютого – подання на участь у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» у Польщі

До 17 лютого – подання на участь у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» у Польщі

27 Січня 2015
3747

До 17 лютого – подання на участь у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» у Польщі

3747
До 17 лютого – подання на участь у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» у Польщі
До 17 лютого – подання на участь у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» у Польщі

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає набір для участі у програмі «Угода про асоціацію між Україною і ЄС та її висвітлення у засобах масової інформації» за проектом «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program). Програма є загальноукраїнською.

 

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть свідомо брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

 

Навчальна програма «Угода про асоціацію між Україною і ЄС і її  висвітлення у засобах масової інформації» проходитиме в Польщі і триватиме два тижні. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано до п'яти альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови від участі когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування в країні стажування учасники проживатимуть у готелях з двомісним поселенням.

 

Орієнтовна дата поїздки - з 22 березня по 4 квітня. Усі витрати учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та витрат на території України (транспортних, проживання в готелі у разі потреби, поштових, тощо). Знання англійської мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.

 

Основна мета програми стажування полягає в підвищенні рівня поінформованості журналістської спільноти в Україні щодо питань інтеграції України в ЄС:  що на практиці означає Угода про асоціацію між Україною і ЄС, які наслідки матиме імплементація Угоди для громадян України та суспільства в цілому. Під час стажування учасники програми зможуть ознайомитись з практичним досвідом висвітлення цих питань польськими колегами та розробити власний план дій за тематикою програми.

 

Навчальна програма включає: тижневий тренінг у Варшаві та ознайомлення з практичним досвідом польських медіа, неурядових організацій, урядових структур, освітніх установ, а також тижнева поїздка у регіони для  ознайомлення з роботою регіональних медіа, регіональних урядових структур, громадських організацій та шкіл. Навчальна програма передбачає, що в процесі її проведення учасники підготують журналістські матеріали з практичних аспектів європейської інтеграції та після повернення опублікують/представлять їх у ЗМІ України.

 

Під час програми обговорюватимуться наступні питання:

- європейські інституції та їх функціонування в польському контексті;

- політична інформація стосовно пов'язаних із членством в ЄС заходів/дій з боку адміністрації президента, прем'єр-міністра, парламенту;

- кошти ЄС та їх використання;

- Європейський союз та розвиток громадянського суспільства;

- участь громадян у громадському житті на рівні міста, району, села;

- неурядові організації/інституції, залучені до висвітлення інформації, пов'язаної із членством в ЄС:  Фонд Роберта Шумана,  Європейський Центр Натолін (Centrum Europejskie Natolin), Громадський Дослідницький Інститут (Instytut Badań Publicznych);

- медіа та висвітлення інформації з питань європейської інтеграційної стратегії;

- європейська інтеграція на практиці: місцевий розвиток, програми місцевих органів влади на підтримку безробітних, розвитку сільської місцевості та фермерів, анти-корупційні програми, програми сприяння незалежності судової системи, прозорій політичній системі, незалежним ЗМІ.

 

Учасників також ознайомлять з телевізійними програмами та документальними матеріалами, які висвітлюють питання європейської інтеграції.

 

Учасниками програми можуть бути: журналісти, редактори, блогери, а також інші представники засобів масової інформації (крім операторів та технічних працівників), передусім ті, хто працює в східних та південних областях України.

 

Вимоги до кандидатів: бути громадянином України; проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми; мати щонайменше три роки досвіду роботи і намір працювати у тій самій сфері ще біля п'яти років; мати право отримати Шенгенську візу.

 

Для участі у конкурсі необхідно заповнити онлайн анкету кандидата для участі в програмі на сайті  www.ptp.ceume.org.ua та подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення онлайн-форми документів  до 17 лютого.  

 

Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур'єрською поштою за адресою:

           

Проект «Навчальні програми професійного зростання»

Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

 

Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10.00 до 18.00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро - «Палац спорту», телефон для контактів - (044) 246-72-08.

 

Співбесіда з кандидатами проводитиметься у Києві орієнтовно 25-26 лютого. Транспортні витрати для участі у співбесіді не відшкодовуються. Співбесіда з учасниками з регіонів може проводитись в режимі скайпу.

 

 Докладніша інформація про програму розміщена в мережі інтернет за адресами: www.ptp.ceume.org.ua;www.facebook.com/ParticipantTrainingProgram;www.linkedin.com/groups/Participant-Training-Program-in-Ukraine.

 

Координатор програми: Валерія Ткаченко, тел. (044) 246-7205/13, (050) 355-2410, tkachenko@ceume.org.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду