За слоган Je suis Charlie у Тегерані закрили газету

За слоган Je suis Charlie у Тегерані закрили газету

18 Січня 2015
3113

За слоган Je suis Charlie у Тегерані закрили газету

3113
За слоган Je suis Charlie у Тегерані закрили газету
За слоган Je suis Charlie у Тегерані закрили газету

В Тегерані закрили газету Mardom Emrouz, на сторінках якої надрукували слоган « Я - Шарлі»  (Je suis Charlie). Про це з посиланням на агентство IRNA повідомляє «Укрінформ».

 

Засловами головного редактора Mardom Emrouz Ахмада Сетарі, рішення було прийнято судом з питань культури та ЗМІ.

 

«Основні претензії були висунуті до першої сторінки видання, на якій були зображені американський актор Джордж Клуні та слоган над його головою «Я - Шарлі « (Je suis Charlie). Цей слоган, що означає підтримку необмеженої свободи слова, різко засуджують в Ірані від вищих релігійних діячів до студентів» , - наголошується в повідомленні.

 

В Тегерані  наростає рух протесту проти публікацій карикатур на пророка Мухаммеда. Так, іранські студенти оголосили про плани проведення масової акції протесту перед будівлею посольства Франції в Тегерані в понеділок.

 

Нагадаємо, 8 січня сили безпеки у Тегерані завадили іранським журналістам провести акцію солідарності з загиблими у Charlie Hebdo.

 

Як писав сайт MediaSapiens, турецький суд постановив блокувати сторінки сайтів, які опублікували карикатуру на пророка Мухаммеда з обкладинки свіжого номера французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

 

Управління Роскомнагляду в Камчатському краї РФ надіслало до місцевих редакцій ЗМІ листа, в якому йдеться про недопустимість публікації карикатур на релігійних діячів.

 

Двох людей у Москві затримали за те, що вони вийли на Манежну площу з плакатами Je suis Charlie. Після складання протоколу їх відпустили. На той час, 10 січня, уже було відомо, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров долучиться до Маршу пам'яті жертвам насилля в Парижі.

 

«Телекртика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду