НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри

НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри

26 Грудня 2014
3738

НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри

3738
НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри
НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри

26 грудня Національний банк України (НБУ) відмовив телеканалу «Еспресо TV»  в акредитації на презентацію нової стогривневої купюри. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

В прес-службі НБУ відмову в акредитації на прес-конференцію каналу обґрунтували тим, що він «непрофільний», тобто не спеціалізується на банківській та фінансовій тематиці.

 

«Після того, як журналісти намагалися зв'язатися з цього питання з керівником прес-служби Нацбанку, в установі взагалі перестали брати слухавку та відповідати на дзвінки», - зазначається в повідомленні на сайті каналу.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що відмова не відповідає жодним нормам співпраці державних установ з журналістами.

 

«Мені здається це не відповідає жодним нормам, якщо було прохання про акредитацію. Державним органам варто не забувати, що акредитація - це не дозвільний механізм, а механізм сприяння. Тобто, якщо журналіст звертається, орган державної влади має надати сприяння, забезпечити йому умови, а не має права вирішувати дозволяти йому чи не дозволяти», - зазначила вона в коментарі телеканалу.

 

Нагадаємо, 26 грудня стало відомо, що президентом телеканалу «Еспресо TV» призначений Микола Паcько. Це нова посада на каналі. При цьому директором каналу залишається Катерина Єрмолович, уточнили на «Еспресо TV».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3738
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ну такое
3409 дн. тому
Ну что тут сказать. Как в той присказке: Доктор Франкенштейн стал жертвой собственного изобретения. Сайт бандитского телеканала "Еспресо TV" еще с начала сентября ,когда уже даже дурному и слепому стало понятно: что реально происходит в стране, с несказаным усердием стал потирать любые критические замечания и намеки в адрес действующей шайки воров и мошенников во главе с Яценюком. Критические замечание в адрес странной ,мягко говоря, работы Национального Банка на сайте заканчивались окончательным и бесповортным "баном" комментаторов. Видимо, особая нежная любовь лично к гениальнейшей пройдохе госпоже Гонтаревой двигала рукой модератора...Дальше-больше. Как во времена "тоталитарного" режима, сайт "Еспресо TV" взялся за размещение откровенной провластной заказухи, не стесняясь грязных методов, включая публикацию ссылок на личное постельное видео кандидатов в депутаты от конкурирующих с БПП партий. Когда год назад в более безобразных по содержанию (и текстовке) сценах был продемонстрирован на сайтах имеющий отношению к "Еспресо" господин Портников, это было обозвано "происками Москвы", "грязными руками бандитской власти", "наездами на демократию" и так далее... Время идет. В стране теперь повсюду беспрецедентная цензура, создано "Министерство информации", без разбора запрещаются фильмы, книги и артисты. А канал "Еспресо" в лучших традициях тоталитаризма начинает попадать под "раздачу" в первых рядах. Ну ,собственно, и Гитлер и Сталин тоже в первых рядах уничтожали всех тех, с помощью кого пришли к власти. А если учесть много странностей с расследованием "кровавых событий", то Княжицкому и Ко ,ну так, на всякий случай, можно порекомендовать в целях безопасности себя и своей семьи уже собирать вещи в эмиграцию. Ведь события, ставшие "кровавыми", скорее всего стали таковыми с ведома, согласия, а то и непосредственного участия тех, кто красиво и судорожно жестикулируя, выступает теперь с лживыми речами про "демократию" и европейский выбор....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду