detector.media
26.12.2014 17:52
НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри
НБУ не пустив журналістів «Еспресо TV» на презентацію нової грошової купюри

26 грудня Національний банк України (НБУ) відмовив телеканалу «Еспресо TV»  в акредитації на презентацію нової стогривневої купюри. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

В прес-службі НБУ відмову в акредитації на прес-конференцію каналу обґрунтували тим, що він «непрофільний», тобто не спеціалізується на банківській та фінансовій тематиці.

 

«Після того, як журналісти намагалися зв'язатися з цього питання з керівником прес-служби Нацбанку, в установі взагалі перестали брати слухавку та відповідати на дзвінки», - зазначається в повідомленні на сайті каналу.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що відмова не відповідає жодним нормам співпраці державних установ з журналістами.

 

«Мені здається це не відповідає жодним нормам, якщо було прохання про акредитацію. Державним органам варто не забувати, що акредитація - це не дозвільний механізм, а механізм сприяння. Тобто, якщо журналіст звертається, орган державної влади має надати сприяння, забезпечити йому умови, а не має права вирішувати дозволяти йому чи не дозволяти», - зазначила вона в коментарі телеканалу.

 

Нагадаємо, 26 грудня стало відомо, що президентом телеканалу «Еспресо TV» призначений Микола Паcько. Це нова посада на каналі. При цьому директором каналу залишається Катерина Єрмолович, уточнили на «Еспресо TV».

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY