Штаб АТО і СБУ очікують обміну заручниками «всіх на всіх» і просять ЗМІ не втручатися

Штаб АТО і СБУ очікують обміну заручниками «всіх на всіх» і просять ЗМІ не втручатися

26 Грудня 2014
2722

Штаб АТО і СБУ очікують обміну заручниками «всіх на всіх» і просять ЗМІ не втручатися

2722
Штаб АТО і СБУ очікують обміну заручниками «всіх на всіх» і просять ЗМІ не втручатися
Штаб АТО і СБУ очікують обміну заручниками «всіх на всіх» і просять ЗМІ не втручатися

У штабі АТО не коментують процес підготовки обміну заручниками із бойовиками і просять ЗМІ не втручатися - для досягнення ефективнішого результату. Про це на брифінгу 26 грудня повідомив речник АТО Андрій Лисенко, передає «Українська правда».

 

«Щодо питання звільнення українців з полону терористів. Воно знаходиться на особистому контролі Президента України, цим займаються спеціальні служби, а також волонтерські організації, які спеціалізуються на цьому питанні. Я би зараз попросив не педалювати і в процес не втручатися. Повірте, люди зараз працюють», - запевнив Андрій Лисенко.

 

За словами речника АТО, в штабі очікують, що «наші хлопці вже до Нового року повернуться додому». «Ми не коментуємо зараз процес - чекаємо ефективного результату», - додав він.

 

25 грудня СБУ підтвердила інформацію , що у ході контактної зустрічі у Мінську учасники переговорів домовлялися про обмін заручниками. Зокрема очікується, що обмін у форматі «всіх на всіх» відбудеться найближчими днями. Про це повідомив УНН радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

 

«Ми поступово наближаємося до ключової точки реалізації плану передачі "всіх на всіх". По суті ця подія, якої ми всі очікуємо і яка, сподіваємося, станеться упродовж найближчих декількох днів, стане важливим елементом реалізації одного з пунктів "мінських домовленостей". Ми вже дуже близько підійшли до цього результату», - зазначив пан Лубківський.

 

Водночас він повідомив, що буде звільненл всього 150 полонених українців, хоча у полоні та у заручниках у сепаратистів «ДНР2 і «ЛНР» перебуває значно більше громадян і військових. Маркіян Лубківський повідомив, що, на його переконання, СБУ зробила все, «щоб реалізувався план "всіх на всіх", ключовим елементом якого є взаємна передача у форматі 225 (бойовиків - ред.) на 150 чоловік (українських військових - ред.)».

 

Він зауважив, що після здійснення обміну заручників робота з пошуку зниклих і тих, хто опинився у полоні, не буде припинятися.

 

«Потрібно знайти всіх, хто зник безвісти і хто опинився у полоні. Ще багато людей знаходиться по різних місцях, у відомих і невідомих, і їх ще треба знайти», - зазначив радник голови СБУ.

 

Маркіян Лубківський зауважив, що свою частину роботи у цьому напрямку СБУ виконала «майже на 100%». Він додав, що всіх затриманих бойовиків утримують у одному із обласних центрів Східної України.

 

Нагадаємо, 20 грудня перемовник Центру сприяння звільненню заручників СБУ Юрій Тандіт повідомив, що з полону бойовиків у Донецьку було звільнено журналіста видання «Дорожній контроль», ім'я якого поки не називається заради безпеки його рідних.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у полоні терористів на Донбасі перебувають два журналісти - Роман Черемський та Сергій Сакадинський.

 

Харківський журналіст, фрілансер часопису «Український простір» Роман Черемський був затриманий 15 серпня, а 28 листопада стало відомо, що він живий і активісти працюють над його звільненням. Головного редактора луганського інтернет-видання «Політика 2.0» Сергія Сакадинського затримали 2 серпня. 20 листопада спостерігач від ОБСЄ Вінсент Годбіллон повідомив, що з'явилася надія на звільнення журналіста.

 

11 грудня учасники зустрічі представників медіаорганізацій Росії та України, що відбулася за посередництва представника ОБСЄ з питань свободі медіа Дуні Міятович у Відні (Австрія), виступили зі спільною заявою, у якій вимагали звільнення українських журналістів Романа Черемського і Сергія Сакадинського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2722
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду