Перемовник СБУ повідомив, що з полону «ДНР» звільнили журналіста

Перемовник СБУ повідомив, що з полону «ДНР» звільнили журналіста

24 Грудня 2014
2917

Перемовник СБУ повідомив, що з полону «ДНР» звільнили журналіста

2917
Перемовник СБУ повідомив, що з полону «ДНР» звільнили журналіста
Перемовник СБУ повідомив, що з полону «ДНР» звільнили журналіста

Перемовник Центру сприяння звільненню заручників СБУ Юрій Тандіт заявив, що 20 грудня з полону бойовиків у Донецьку було звільнено журналіста, ім'я якого поки не називається заради безпеки його рідних. Про це повідомив в ефірі телеканалу «112.Україна».

 

Також, за словами пана Тандіта, з Донецька вивезли родину журналіста. «Сьогодні проведена успішна операція... Ми їх зустріли на околиці Донецька, вони вже на нашому боці і рухаються в Київ», - розповів пан Тандіт.

 

За словами перемовника, журналіст три місяці утримувався бойовиками в захопленій ними будівлі Донецької СБУ, потім був переведений під домашній арешт. «Він, дружина і двоє дітей рухаються в Київ», - додав представник СБУ та додав, що про цей факт вже повідомили президенту.

 

Також пан Тандіт сказав, що поки не може назвати ім'я журналіста, оскільки на захопленій території лишилися інші його рідні.  Представник СБУ висловив сподівання на звільнення інших полонених до Нового року.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у полоні терористів на Донбасі перебувають два журналісти - Роман Черемський та Сергій Сакадинський.

 

Харківський журналіст, фрілансер часопису «Український простір» Роман Черемський був затриманий 15 серпня, а 28 листопада стало відомо, що він живий і активісти працюють над його звільненням. Головного редактора луганського інтернет-видання «Політика 2.0» Сергія Сакадинського затримали 2 серпня. 20 листопада спостерігач від ОБСЄ Вінсент Годбіллон повідомив, що з'явилася надія на звільнення журналіста.

 

11 грудня учасники зустрічі представників медіаорганізацій Росії та України, що відбулася за посередництва представника ОБСЄ з питань свободі медіа Дуні Міятович у Відні (Австрія), виступили зі спільною заявою, у якій вимагали звільнення українських журналістів Романа Черемського і Сергія Сакадинського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2917
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду