Журналіст «Інтера» заявив, що військовий в зоні АТО погрожував медійникам – Міноборони обіцяє розібратись (ВІДЕО)

Журналіст «Інтера» заявив, що військовий в зоні АТО погрожував медійникам – Міноборони обіцяє розібратись (ВІДЕО)

22 Грудня 2014
5071

Журналіст «Інтера» заявив, що військовий в зоні АТО погрожував медійникам – Міноборони обіцяє розібратись (ВІДЕО)

5071
Журналіст «Інтера» заявив, що військовий в зоні АТО погрожував медійникам – Міноборони обіцяє розібратись (ВІДЕО)
Журналіст «Інтера» заявив, що військовий в зоні АТО погрожував медійникам – Міноборони обіцяє розібратись (ВІДЕО)

Журналіст НІС, який виробляє новини для телеканалу «Інтер», Веніамін Трубачов (на фото - зліва) стверджує, що у селищі Піски (Донецька область) командир 93-ї дніпропетровської механізованої бригади Олег Мікац погрожував розстрілом знімальній групі «Інтера» і кореспонденту іноземного міжнародного агентства. Про це повідомляє  видання «Независимое бюро новостей» (НБН) з посиланням на допис журналіста телеканалу «Інтер» Веніаміна Трубачова 20 грудня на сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні вперше в житті було відверто соромно за українського військовослужбовця. Командир 93-ї бригади Олег Мікац публічно погрожував мені й колезі з іноземного ЗМІ фізичною розправою. При десятках свідків він сказав, що якщо ще раз побачить нас (це стосується всіх журналістів) в селищі Піски - особисто розстріляє», - написав пан Трубачов.

 

На підтвердження інциденту журналіст опублікував відео, в якому  військовослужбовець представляється комбатом 93-й бригади і погрожує «всіх перестріляти».

 

За словами Веніаміна Трубачова, погрози стосувалися його особисто, а також оператора телеканалу «Інтер» та кореспондента іноземного міжнародного агентства. Наразі цей допис у його Facebook видалений або закритий для широкого доступу.

 

 

За коментарем «Детектор медіа» звернулась до пресс-служби Міністерства оборони України. «Нам відомо про цей випадок, журналісти вже зверталися за коментарем міністра оборони Степана Полторака. Ми ознайомлені з аудіозаписом і відеозаписом. Вже відбулася розмова вищого керівництва Міноборони з цим військовослубовцем, його діям і висловлюванням буде надано оцінку, буде прийнято виважене рішення. Але варто зазначити, що журналіст, працюючи в зоні АТО, також діяв не професійно», - повідомила «Детектор медіа» прес-секретар Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

 

Керівник НІСу Назім Бедіров повідомив «Детектор медіа», що надасть коментарі до інциденту після повернення журналіста Веніаміна Трубачова з відрядження у зону АТО.

 

Варто зауважити, що 16 грудня Веніамін Трубачов повідомляв у Facebook, що «тепер ротації українських військових в донецькому аеропорту проходять під наглядом сепаратистів».  «Традиційно українським журналістам це знімати заборонено. Зате Моторола і LifeNews ходять і перевіряють кожну кишеню українських армійців. Тільки не кричіть знову, що це фейк. Це реальність», - пише журналіст і надає на підтвердження відео.

 

Нагадаємо, згідно моніторингу Інституту масової інформації (ІМІ) з 1 березня по 30 листопада в Україні зафіксовано 709 фактів порушень прав журналістів, з яких 194 - у Донецькій та 89 - у Луганській областях. В ІМІ зафіксували 132 випадки побиття журналістів, 128 фактів цензури, 115 перешкоджань законній професійній діяльності, 75 викрадень чи незаконних затримань журналістів, 70 випадків погроз і залякувань, 59 нападів на офіси ЗМІ. Також в зоні бойових дій АТО за цей час загинуло шестеро журналістів.

 

15 грудня стало відомо, що Олексія Дмитрашківського відкликають з посади речника антитерористичної операції (АТО) через анонімну скаргу зі звинуваченнями в перешкоджанні роботи журналістів.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Веніаміна Трубачова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5071
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду