НСЖУ припинила роботу своєї організації у Криму

НСЖУ припинила роботу своєї організації у Криму

22 Грудня 2014
3056

НСЖУ припинила роботу своєї організації у Криму

3056
НСЖУ припинила роботу своєї організації у Криму
НСЖУ припинила роботу своєї організації у Криму

Пленум Національної спілки журналістів України  (НСЖУ) більшістю голосів ухвалив 18 грудня рішення припинити діяльність Кримської регіональної організації НСЖУ. Про це повідомляє прес-служба Спілки.

 

Подальшу долю Кримської регіональної організації керівні органи НСЖУ розглядали під час проведення пленуму та секретаріату Спілки 17-18 грудня.

 

НСЖУ нагадує, що 1 червня в Криму з ініціативи колишнього очільника кримської організації Спілки Людмили Хорошилової було проведено установчі збори із заснування на території півострова осередку Спілки журналістів Росії (СЖР), після чого було проведено позачергові збори Кримської організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), на яких було прийнято рішення про ліквідацію організації. Однак жодних документів про ці кроки від кримчан до центрального офісу Спілки не надійшло. НСЖУ засудила такі дії керівництва кримської організації, натомість запропонувала журналістам із Криму, які не бажають втрачати зв'язків зі Спілкою, перереєструватися у Київській регіональній організації НСЖУ.

 

Під час засідання секретаріату  Національної спілки журналістів також обговорювалося питання подальшого функціонування Донецької та Луганської обласних організацій. Зокрема, головний юрисконсульт НСЖУ Тетяна Котюжинська  поінформувала, що у зв'язку з прийняттям Указу Президента та рішення Ради нацбезпеки і оборони про припинення діяльності держустанов у Донецькій та Луганській областях, виникають питання щодо подальшого фінансування організацій Спілки. З огляду на це виникає потреба в перереєстрації цих обласних організацій. НСЖУ вивчатиме це питання та прийматиме відповідні рішення після консультацій з активом і керівництвом Донецької і Луганської обласних організацій Спілки в наступному році. 

 

20 грудня так зване Міністерство внутрішньої політики уряду анексованого РФ  Криму опублікувало інформацію про церемонію нагородження преміями «Журналіст року», серед яких були члени НСЖУ і заслужені журналісти України. Повідомлення по це було опубліковане у Facebook Незалежної медіа профспілки України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду