Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено

Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено

10 Грудня 2014
6133

Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено

6133
Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено
Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено

Міністерство внутрішніх справ закінчило досудове розслідування щодо викрадення у січні київського блогера і активіста, нині народного депутата (ВО «Батьківщина») Ігоря Луценка і майданівця, мешканця Львова Юрій Вербицького, який згодом був знайдений закатованим. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільного засідання Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції, передає «Укрінформ». Раніше пан Луценко наполягав на поновленні досудового розслідування через те, що не були встановлені організатори і замовники злочину.

 

«За фактом викрадення Луценка і Вербицького маємо підозру Олександа Медведя і Віктора Тиндюка. Досудове розслідування закінчено, обвинувачення направлено до Бориспільського районного суду», - сказав він.

 

При цьому Арсен Аваков поінформував, що наразі триває відпрацювання версій викрадення екс-міністра молоді і спорту, учасника Автомайдану Дмитра Булатова, цей злочин досі не розкрито.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 20 серпня справу щодо викрадення і катування активістів передали до суду. Слідство встановило 13 осіб, які організовували або виконували ці злочини, 10 з них були у розшуку. Обвинувальний акт щодо двох осіб передали до Бориспільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

 

На першому судовому засіданні 26 серпня Ігор Луценко мав намір подати до суду клопотання з вимогою повернути обвинувальний акт до прокуратури на дорозслідування. «В обвинуваченні фактично відсутні згадування про персони організаторів і замовників злочину. Тобто виходить, на думку прокуратури, викрадення, катування людей і вбивство одного з них - це щось на кшталт спонтанного акту... На жаль, виглядає так, що слідство таким чином відмазує замовників», - пояснив він у Facebook. Однак цього зробити йому так і не вдалося через те, що засідання перенесли.

 

26 серпня в суді у справі про викрадення і катування під час подій Євромайдану активіста і блогера Ігоря Луценка та активіста Юрія Вербицького стало відомо про зникнення одного з обвинувачених - Віктора Тиндюка. Із заявою про його викрадення напередодні, 25 серпня, до міліції звернулася його дружина. Про це повідомив під час судового засідання представник державного обвинувачення Євген Шаблін.

 

Нагадаємо, у ніч на 21 січня невідомі викрали активістів Євромайдану Ігоря Луценка та львівського фотографа Юрія Вербицького з київської лікарні, вивезли у ліс і катували. Від завданих травм і переохолодження Юрій Вербицький помер, Ігорю Луценку вдалося врятуватись.

 

Народний депутат Ігор Луценко (ВО «Батьківщина») закликав журналістів повідомляти йому про факти неперсонального голосування - кнопкодавства - у Верховній Раді. «Найкращий пам'ятник Небесній сотні - це не перейменовані вулиці та монументи, це змінена система», - додає Ігор Луценко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6133
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду