detector.media
10.12.2014 18:38
Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено
Аваков заявляє, що досудове розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького закінчено

Міністерство внутрішніх справ закінчило досудове розслідування щодо викрадення у січні київського блогера і активіста, нині народного депутата (ВО «Батьківщина») Ігоря Луценка і майданівця, мешканця Львова Юрій Вербицького, який згодом був знайдений закатованим. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільного засідання Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції, передає «Укрінформ». Раніше пан Луценко наполягав на поновленні досудового розслідування через те, що не були встановлені організатори і замовники злочину.

 

«За фактом викрадення Луценка і Вербицького маємо підозру Олександа Медведя і Віктора Тиндюка. Досудове розслідування закінчено, обвинувачення направлено до Бориспільського районного суду», - сказав він.

 

При цьому Арсен Аваков поінформував, що наразі триває відпрацювання версій викрадення екс-міністра молоді і спорту, учасника Автомайдану Дмитра Булатова, цей злочин досі не розкрито.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 20 серпня справу щодо викрадення і катування активістів передали до суду. Слідство встановило 13 осіб, які організовували або виконували ці злочини, 10 з них були у розшуку. Обвинувальний акт щодо двох осіб передали до Бориспільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

 

На першому судовому засіданні 26 серпня Ігор Луценко мав намір подати до суду клопотання з вимогою повернути обвинувальний акт до прокуратури на дорозслідування. «В обвинуваченні фактично відсутні згадування про персони організаторів і замовників злочину. Тобто виходить, на думку прокуратури, викрадення, катування людей і вбивство одного з них - це щось на кшталт спонтанного акту... На жаль, виглядає так, що слідство таким чином відмазує замовників», - пояснив він у Facebook. Однак цього зробити йому так і не вдалося через те, що засідання перенесли.

 

26 серпня в суді у справі про викрадення і катування під час подій Євромайдану активіста і блогера Ігоря Луценка та активіста Юрія Вербицького стало відомо про зникнення одного з обвинувачених - Віктора Тиндюка. Із заявою про його викрадення напередодні, 25 серпня, до міліції звернулася його дружина. Про це повідомив під час судового засідання представник державного обвинувачення Євген Шаблін.

 

Нагадаємо, у ніч на 21 січня невідомі викрали активістів Євромайдану Ігоря Луценка та львівського фотографа Юрія Вербицького з київської лікарні, вивезли у ліс і катували. Від завданих травм і переохолодження Юрій Вербицький помер, Ігорю Луценку вдалося врятуватись.

 

Народний депутат Ігор Луценко (ВО «Батьківщина») закликав журналістів повідомляти йому про факти неперсонального голосування - кнопкодавства - у Верховній Раді. «Найкращий пам'ятник Небесній сотні - це не перейменовані вулиці та монументи, це змінена система», - додає Ігор Луценко.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY