Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручив премію із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручив премію із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка

21 Листопада 2014
3105
21 Листопада 2014
12:18

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручив премію із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка

3105
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручив премію із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручив премію із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко вручив премію Національної спілки журналістів України (НСЖУ) із захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка. Вручення відбулося 20 листопада в місті Ізюмі на Харківщині - на батьківщині багаторічного керівника НСЖУ Ігоря Лубченка, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, цьогорічним лауреатом премії захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка, заснованої НСЖУ, став голова Донецької обласної організації НСЖУ, головний редактор газети «Донбасс» Олександр Бриж. Держкомтелерадіо зазначає, що в умовах цькування і погроз з боку проросійських терористів він проявив неабияку мужність.

 

Крім цього конкурсна комісія премії відзначила здобутки в боротьбі за свободу слова головного редактора слов'янської районної газети «Вести» Олександра Кульбаки, якого було висунуто Асоціацією регіональної преси Харківської області, та головного редактора запорізької незалежної газети «Суббота плюс» Богдана Василенка, висунутого Запорізькою обласною організацією НСЖУ.

 

«Олександр Кульбака під тиском терористів змушений був призупинити вихід газети, а після звільнення території від окупантів відновив випуск районки, яка вже з перших номерів зайняла патріотичну позицію. Богдан Василенко вистояв під тиском представників режиму Януковича, виступив одним з організаторів Євромайдану у Запоріжжі, постійно організовував публічні акції, пов'язані із захистом свободи слова в регіоні», - розповіли в НСЖУ.

 

«Втретє відбувається нагородження цією знаковою премією. Першим її лауреатом  став голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий, другим - керівник проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова»», - сказав під час церемонії нагородження голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Після урочистостей він провів прес-конференцію для представників регіональних медіа. Йшлося про реформування державних та комунальних ЗМІ, про відновлення мережі дротового радіо в Україні, про можливості донесення українського інформаційного продукту на територію, яка підконтрольна нині сепаратистам на Донбасі та в Криму.

 

Національна журналістська премія за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка заснована у 2012 році НСЖУ для заохочення та нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів та суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти. Премія вручається 3 листопада до дня народження Ігоря Лубченка - багаторічного голови НЖСУ, відомого журналіста та редактора. Першим лауреатом премії став голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий, торік премію отримала керівник проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду