До 24 листопада – набір на дистанційний курс з доступу до інформації від Інституту медіа права

13 Листопада 2014
3406
13 Листопада 2014
20:15

До 24 листопада – набір на дистанційний курс з доступу до інформації від Інституту медіа права

3406
До 24 листопада – набір на дистанційний курс з доступу до інформації від Інституту медіа права

Інститут медіа права запрошує журналістів та громадських активістів, зацікавлених у питаннях доступу до інформації, яка знаходиться у розпорядженні органів влади, пройти дистанційний курс «Доступ до публічної інформації».

 

Інститут медіа права нагадує, що у травні 2011 року набув чинності Закон України «Про доступ до публічної інформації», а в квітні 2014 року уло ухвалено законопроект 0947, що вніс зміни до 50 законів для узгодження їх з законом про доступ. Закон надає широкі можливості для отримання інформації, яку створюють або зберігають органи влади. Отримання офіційних даних має велике значення для підготовки якісних матеріалів у ЗМІ, написання аналітичних досліджень і наукових праць, а також для розробки адвокаційних кампаній.

 

Дистанційний курс «Доступ до публічної інформації» допоможе навчитися правильно формулювати запити на отримання відомостей та захищати свої права у разі незаконних відмов у наданні інформації.

 

Дистанційний курс розрахований на журналістів, редакторів, інших працівників ЗМІ та громадських активістів.

 

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту медіа права (medialaw.in.ua).

 

Впродовж курсу учасники вивчатимуть такі теми, як основні засади доступу до інформації, оформлення запитів на інформацію, належні розпорядники інформації, відповідальність за ненадання інформації органами державної влади, оскарження неправомірних дій та ін.

 

Слухачі також матимуть можливість ставити експертам Інституту Медіа Права додаткові питання із тих тем, які викличуть у них найбільшу зацікавленість.

 

Контроль знань відбуватиметься за допомогою підсумкового тесту.

 

Після успішного складання підсумкового тесту учасники отримають сертифікат про проходження дистанційного курсу.

 

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету.

 

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування. 

 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом медіа права до 24 листопада 2014 року (включно). Результати відбору будуть повідомлені 1 грудня.

 

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу можна дізнатись на сайті Інституту медіа права.

 

За додатковою інформацією з питань участі в дистанційному курсі слід звертатися до Інституту медіа права: i_law@medialaw.kiev.ua, телефон: (044) 496 05 80.

 

Цей курс організовано в рамках проекту «Сприяння правам людини та демократії, а також підтримка медіа і громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі», що реалізується International Media Support, IMS та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду