У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково

У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково

6 Листопада 2014
5450
6 Листопада 2014
11:27

У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково

5450
У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково
У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково

У Державному агентстві України з питань кіно роз'яснили критерії стосовно заборони трансляції серіалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

Як писала «Детектор медіа», окремі серіали за участі було заборонено повністю, а стосовно інших телефільмів санкції застосовано до окремих сезонів чи серій. Так, «Убивчу силу» заборонили для трансляції в обсязі шести сезонів. Щодо «Бандитського Петербурга», заборонено одну серію, в якій знімався пан Пореченков, а стосовно трансляції «Вулиці розбитих ліхтарів» рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (так званої Прокатної комісії) стосується всього першого сезону.

 

Як розповіли «Детектор медіа» у прес-службі Держкіно, рішення приймалися, виходячи з критеріїв щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

Також, уточнили у Держкіно, самі прокатні посвідчення можуть видаватися телеканалам і на одну серію чи сезон, і на весь серіал. Тож Експертною комісією Держкіно розглядаються ті фільми і серіали, на які є документи - подання щодо отримання прокатного посвідчення чи вже видане прокатне посвідчення.

Як писала ТК, рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі Михайла Пореченкова у Держкіно були прийняті на початку листопада у Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України.

 

Нагадаємо, 30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

«Вважаю, що російській актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури і мистецтва. Демонстрація фільмів за його участі, після такого вчинку, була б моральною підтримкою та поширенням ідеології тероризму та екстремізму», - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду