detector.media
06.11.2014 11:27
У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково
У Держкіно пояснили, чому серіали за участі Пореченкова заборонені для трансляції вибірково

У Державному агентстві України з питань кіно роз'яснили критерії стосовно заборони трансляції серіалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

Як писала «Детектор медіа», окремі серіали за участі було заборонено повністю, а стосовно інших телефільмів санкції застосовано до окремих сезонів чи серій. Так, «Убивчу силу» заборонили для трансляції в обсязі шести сезонів. Щодо «Бандитського Петербурга», заборонено одну серію, в якій знімався пан Пореченков, а стосовно трансляції «Вулиці розбитих ліхтарів» рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (так званої Прокатної комісії) стосується всього першого сезону.

 

Як розповіли «Детектор медіа» у прес-службі Держкіно, рішення приймалися, виходячи з критеріїв щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

Також, уточнили у Держкіно, самі прокатні посвідчення можуть видаватися телеканалам і на одну серію чи сезон, і на весь серіал. Тож Експертною комісією Держкіно розглядаються ті фільми і серіали, на які є документи - подання щодо отримання прокатного посвідчення чи вже видане прокатне посвідчення.

Як писала ТК, рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі Михайла Пореченкова у Держкіно були прийняті на початку листопада у Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України.

 

Нагадаємо, 30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

«Вважаю, що російській актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури і мистецтва. Демонстрація фільмів за його участі, після такого вчинку, була б моральною підтримкою та поширенням ідеології тероризму та екстремізму», - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY