Як убезпечити свій акаунт від ворожих хакерських атак

Як убезпечити свій акаунт від ворожих хакерських атак

9 Листопада 2022
1493
9 Листопада 2022
09:00

Як убезпечити свій акаунт від ворожих хакерських атак

1493
Якщо вас хочуть зламати, то будуть до останнього намагатися це зробити. Масштаб географії вражає звідки це можуть робити.
Як убезпечити свій акаунт від ворожих хакерських атак
Як убезпечити свій акаунт від ворожих хакерських атак

Тиждень тому нас зламали!

Багато хто знає, що з 24 лютого ми створюємо англомновний репозиторій правди weareukraine.info. Фізично не встигаю писати про все, що робимо в мережах як і наші колеги. Але за лаштунками відбувається цікава робота з соціальними платформами — серед яких інстаграм, наш потужний лінкедін і багато каналів на реддіт.

Інстаграм у нас розивається достатньо органічно і швидкими темпами. Це не дає спокою росіянам з першого дня його створення. Нас багато разів намагалися забанити, навіть створили окрему атаку на популярний пост «росіяни та українці не брати».

А 25 жовтня наш інстаграм weareukraine.info таки зламали — атакували в сторіс, почали з’являтися літери Z, заклики про путіна та нацистів. Але за лічені 10 хвилин наші прекрасні оборонителі інстаграму відбили хакерський наступ і повернули успішно сторінку. За цей короткий час багато хто побачив сторіс і навіть почав реагувати. Після повернення, буквально за секунди, ми вже оповістили підписників, що акаунт повернуто. Дякую за фантатистичну реакцію нашій команді.

Тепер, ми знаємо.

Якщо вас хочуть зламати, то будуть до останнього намагатися це зробити. Масштаб географії вражає звідки це можуть робити.

Це не відміняє потреби дотримуватися усіх можливих фахових порад: складний пароль, двохфакторна ідентифікація, постійна зміна паролів, резервні коди, закордонний контактний номер телефону до якого під’язаний акаунт, обмежений доступ до акаунтів під час взлому інших адміністраторів, швидке реагування в підтримці. Керуйтеся як мінімум простими базовими правилами.

Ви маєте бути пильними. Бо якщо вас зламали один раз — будуть пробувати знову. А це означає — ще швидше реагування, ще частіша зміна паролів і тд.

За потреби майте резервний профіль та постійне блокування акаунтів, що намагаються дискредитувати вашу діяльність. Або ж навіть закрийте акаунт від автоматичних підписок на певний час — теж гарний спосіб завадити.

Пишу це все виключно для того, що ми усі маємо розуміти, що будь-яка активна діяльність звертає увагу і їй будуть намагатися протистояти. І тому слідувати будь-яким, навіть простим правилам, важливо. Людей, які все ще ведуть інформаційну війну з боку Росії дуже багато по світу, навіть, якщо ви часом спостерігаєте затишшя. Тому інформаційна робота, відповідно, повинна лише нарощувати свою потужність з нашої сторони. І стояти стійко!

Радьте вашим іноземним друзям все більше українських проєктів. Їх стає багато і дуже класних. Допомагайте також нам поширювати правду. З нами легко та доступно отримувати не лише новини, але доступні історичні факти та роз’яснення, розповіді про нашу культуру та ідентичність, вчасні заклики, якими можна підтримати Україну.

І звісно, нас вони ніколи НЕ зламають.

Наші акаунти тут:

https://www.instagram.com/weareukraine.info/

https://www.linkedin.com/company/we-are-ukraine/

Оригінал публікації за посиланням

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду