Про чергові спроби дискредитувати мене і команду

3 Вересня 2021
4702
3 Вересня 2021
11:33

Про чергові спроби дискредитувати мене і команду

Юлія Федів
CEO hromadske
4702
Про чергові спроби дискредитувати мене і команду

Добігає мій перший місяць роботи в медіа і п’ять місяців не на державній посаді #безукф. Час розставляє все на свої місця, багато речей стають чіткішими для власного розуміння. Важко було навесні цього року ухвалити рішення не брати участі в конкурсі на посаду директора УКФ, хоча робота приносила задоволення, бо бачила, як можна власними силами розвивати свою державу, її культуру та бути однією з носіїв змін.

Однак всі ці три роки відчувала, а взимку цього року побачила в особливо агресивному проявленні, що процеси змін піддаються невидимому бойкоту людей, які ніколи не прагнули реформ і “висиджували” всі політичні режими. Вони мають величезний вплив через неформальні мережі, сотні таємних контактів та домовленостей, вони знищували і продовжують знищувати тих, хто прагне змін усім серцем, реалізує їх на практиці і, найголовніше - несе за них відповідальність.

Державна служба змінює людей, або можливо просто відкриває їхні справжні сутності. Нові політичні лідери, оточені сотнею радників, теж вирішили в турбо режимі перекладати відповідальність за свої дії на інших, застосовувати тактику погроз та звинувачень. Стало важко ціннісно-морально.

І хоча я особисто перегорнула сторінку трьохрічної роботи на благо держави, чую останнім часом, а сьогодні – особливо гучно, про чергові спроби дискредитувати мене і команду, яка три роки побудувала з нуля державну інституцію. Але для мене справа честі відстояти ці три роки важкої праці десятків людей, які вірили у цінність культурного розвитку та зробили все можливе, щоб УКФ відбувся.

Я знаю, що ми працювали прозоро і чесно. А ті люди, які протягом цих трьох років дискредитували посадових осіб Фонду, наразі тишком фабрикують “порушення” команди Фонду, що погодьтеся, максимально непрозоро і нечесно.

Крім того, працюючи наразі у медійній сфері, я розумію ще більше силу незалежних медіа у боротьбі за справедливість, у забезпеченні достовірності подання інформації. І закликаю громадськість та медіа брати відповідальність за чесні правила гри та відкриті комунікації з поданням лише достовірної інформації у будь-якій сфері суспільно-політичного життя. Наша зброя – правда.

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4702
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду