Іноді важливо просто вижити: сьогодні 30 років «Україні молодій»

Іноді важливо просто вижити: сьогодні 30 років «Україні молодій»

4 Липня 2021
4562
4 Липня 2021
14:53

Іноді важливо просто вижити: сьогодні 30 років «Україні молодій»

4562
Іноді важливо просто вижити: сьогодні 30 років «Україні молодій»
Іноді важливо просто вижити: сьогодні 30 років «Україні молодій»

Іноді важливо просто вижити, і вже сам цей факт можна вважати звитягою.

Сьогодні 30 років «Україні молодій».

Вмостившись учора з колегами за довгим «весільним» столом у Катюжанському лісництві, я наче сіла в болід машини часу і пролетіла в ньому з 1991го десь так до 2012го разом з людьми, які – хтось пішов з газети 8 років тому, хтось 12, хтось ще зараз тягне плуга – є моєю командою мрії. Ми разом придумували, боролися, відстоювали, підставляли одне одному плечі, жилетку і чарку. Ми багато сміялися і обожнювали дні народження в кабінеті редактора, які зазвичай закінчувалися хоровим співом або грою в «крокодила». Ми дружили і кумалися, коротше кажучи, це була трохи сім’я.

В епоху зламу, коли радянська «журналістика» зникла, ми, «жовторотики» «призову» 1991-1992 років, самі навпомацки пізнавали, як треба писати, як і яку подавати інформацію, як міксувати жанри і швидко вчилися ремеслу вміститися в задану кількість знаків (іноді треба різнути 20 знаків, які не впихалися у шпальту). Мені здається, журналісти, народжені тією ерою, несли в собі високу ноту відповідальності за слово, за державу. Мені здається, що ця відповідальність є у небагатьох сьогоднішній журналістів. Хочу думати, що помиляюся.

Це був рік народження України, рік ейфорії, за якою невдовзі прийшли економічна криза й розчарування, але ніколи не зникала віра. Пафосно? Але ж це правда. І да, ми працювали, не знаючи, що таке інтернетю.

Знаю, що ніколи більше у мене не буде такої команди. Я самотній рейнджер за комп’ютером, дистанційний «пісатєль», що освоює нову професію, але, блін, блін, тисячу разів блін, хотів би редагувати газету.

Дякую всім з команди мрії: нашому редактору Михайлу Дорошенку, Дімці Лиховію, Валі Клименко, Лесі Шовкун, Майці Орел, Ліні Кушнір, Ірі Ожогіній, Івану Леонову, Марині Ткачук, Валі Кащенко.

І тим, хто пропустив учорашню подорож машиною часу: Володимиру Івановичу Солоньку, Вовці Семківу, Лєні Нагорній, Сергію Сай-Боднар, Наталці Лебідь, Ані Дзюбенко, Інні Тесленко, Віті Баранову, Наталі Дмитренко, Дарці Горовій, Ярославу Тракалу, Мар’яні Жуковій, Люді Олтаржевській, Михайлині Скорик і тим, кого пропустила (команда ж велика і за 30 років зазнавала певних ротацій).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду