«Я — маленькая девочка, я в школу не хожу... но Россию выбираю»

25 Січня 2021
2210
25 Січня 2021
16:15

«Я — маленькая девочка, я в школу не хожу... но Россию выбираю»

2210
«Я — маленькая девочка, я в школу не хожу... но Россию выбираю»

Молодіжне крило «ОПЗЖ» викинуло у світ дуже цікаву заяву на захист такої собі Ді Рубенс, вона ж Таїсія Маламан, вона ж Онацька. Ну, тієї, яка, стоячи на Майдані, обрала Росію.

Вчитаймося. «...Развернул целую военную компанию по травле 20-ти летней девочки». «Видимо, "солдат ребёнка не обидит" - это не про него». «...Лишь посмеялось над маленькой гражданкой Украины, которая платит немалые налоги...».

Й от же воно що, виявляється. Дитинка. «ребёночек». А дорослі причепилися — ні, щоб по голівці її погладити й ляльку їй подарувати, а вони причепилися, педофоби кляті.

А от цікаво: авторам цього тексту словесності чи не видалася дивною фраза: «маленька... яка платить чималі податки»? Внутрішньо суперечливою якоюсь? Діти, тим паче маленькі діти, як правило, податків не платять. Якщо не йдеться про експлуатацію дитячої праці.

А Таїсія Маламан — двадцятирічна жінка. Повнолітня й дієздатна. Вже два роки вона має право голосувати на виборах. А про неї – «маленькая девочка, несмышлёная».

Хто найперший мав би образитися на цю заяву, й образитися глибоко — то це сама Маламан. І послати таких захисничків далеко-далеко. Адже її фактично змалювали розумово неповноцінною. Але ні, не образилася. Може, й сама вважає себе «дівчинкою з бантиком»? Дивні справи відбуваються під небом.

А ще неможливо повірити, що авторами цієї заяви справді було молодіжне крило «ОПЗЖ». Не може молодіжне крило будь-чого демонструвати такий геронтологічний погляд на молодь. Ну, от не може! А чи вони й самі себе вважають діточками нерозумними? Що затрималися у своєму розвитку?

А ноги ростуть, звісно ж, ізросійської пропаганди. Не далі як нині вона змальовує учасників протестів у Росії як «дітей». Студенти — то діти, як вам? Вундеркінди, мабуть. Російська офіціозна пропаганда відмовляє молоді не лише в суб'єктності, а в дієздатності. Приниження молоді, змалювання її як недоумків — це «скрепа».

Тут, своєю чергою, ноги ростуть із СРСР, керованого перестарілими маразматиками. От у ньому й справді «молодий» – це було про п'ятдесятилітніх, а всі, хто молодший, вважалися за дітей, яких мудра партія має водити за ручку. Що, втім, не заважало відправляти їх будувати БАМ.

От, а суспільна реакція на заяву Маламан — це, як виявляється ззаяви молодіжногокрила «ОПЗЖ», «принуждение к демонстрации лояльности ценностям национализма».  

Ні, вони-таки, схоже, й справді мають дитяче мислення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду