Про недопуск Максима Ткачука до нацвідбору на дитяче «Євробачення»

19 Серпня 2020
1194
19 Серпня 2020
11:17

Про недопуск Максима Ткачука до нацвідбору на дитяче «Євробачення»

Ярослав Лодигін
Член правління НСТУ
1194
Про недопуск Максима Ткачука до нацвідбору на дитяче «Євробачення»

Друзі, хочу поділитися своїм баченням щодо ситуації навколо Максима Ткачука, заявку якого на участь у Дитячому Євробаченні ми були змушені скасувати.

Мені дуже шкода цього талановитого підлітка, який мимоволі потрапив у такий скандал. Я усвідомлюю, що людина 12 років не є розпорядником своєї долі. Можу зрозуміти і бабусю, яка у скрутній сімейній ситуації робить все можливе, аби допомогти Максиму пробитися у цьому складному світі. Це заслуговує поваги і підтримки. Заради своїх найближчих (тим більше дітей) ми спроможні на все.

На жаль, нікого з нас не навчали протидії гибрідній (інформаційній в тому числі) війні, яку розв’язали проти нашої країни. Тому і помилки можливі. Стати інструментом у політичних розбірках та навіть зброєю в руках ворога - не так вже й важко. Але закликаю нас всіх не сваритися, а шукати вихід. Ця історія не може повторитися, а українські таланти мають отримати безпечну інфраструктуру для творчого зростання у себе вдома. Це завдання, погодьтеся, не лише Суспільного мовника, але й Президента, Уряду та Міністерства Культури, Верховної Ради та, врешті, всього суспільства. Інакше - розбрат, а це і є мета війни, яку ведуть проти України.

Знаю, що Максим отримав багато нових шанувальників свого таланту після цієї кепської історії. Нехай росте і розвивається в Україні! Ми не можемо відмінити рішення, бо порушення порядку відбулося, але Суспільний мовник визнає талант Максима, тому пропонує можливість зробити запис свого дебютного альбому у співпраці з нашими творчими колективами (Симфонічний оркестр та Хор Українського радіо) на базі унікального Будинку звукозапису, де робили свої записи всі найбільші українські зірки різних часів - від Софії Ротару до Океану Ельзи.

Згідно з Цивільним кодексом, Максим набуває неповної цивільної дієздатності в частині самостійного (!) здійснювання своїх прав на результати творчої діяльності вже в 14 років. Тому зможе без опікунів вирішити свою творчу долю і скористатися можливостями, які йому надає суспільство і гарантує Суспільний мовник. Я запрошую Максима та його бабусю в наш центральний офіс, а якщо змоги приїхати немає - то ми готові відправитися на Волинь із цією звісткою.

Ми також розпочнемо дискусію щодо створення спеціальної програми, яка б давала додаткові можливості дітям з неповних сімей, сиротам запускати свої кар’єри в музиці.

Коли твої мрії руйнуються - це дуже страшно, і ми, як дорослі люди, маємо давати дітям багато нових шансів!

Також хочу наголости на тому, що всім нам потрібно вчитися розмовляти не мовою ворожнечі, а шукати шляхи до порозуміння. Якими б не були переконання будь-кого.

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду