Президент мав пояснити звільнення беркутівців родинам Небесної сотні, але поїхав на відкриття моста

29 Грудня 2019
2497
29 Грудня 2019
20:52

Президент мав пояснити звільнення беркутівців родинам Небесної сотні, але поїхав на відкриття моста

2497
Президент мав пояснити звільнення беркутівців родинам Небесної сотні, але поїхав на відкриття моста

Іноді єдине, що лишається, коли маєш справу із людожером, просто стати поряд із його жертвою. Під людожером я маю на увазі Путіна та його режим. Він викрутив нам руки та поставив у таку ситуацію, якої в принципі не мало би бути.

Я щойно повернулася із апеляційного суду, який відпустив беркутівців під особисте зобов’язання. Усі розуміли, яким буде рішення колегії судів. Але коли його оголосили, то по залу прокотилася хвиля ненависті. Я на хвилину закрила очі, бо відчула її на фізичному рівні.

Я не буду коментувати обміни. У мене надто мало інформації про зміст перемовин, а на кону - людські життя. Будь-які абстрактні розмірковування на цю тему завдають реального болю як людям, які втратили на Майдані найрідніших, так і людям, які вже кілька років живуть між надією та відчаєм побачити своїх рідних вдома.

Я не буду коментувати саму процедуру. Вона просто поза межами права.

Але одну річ я точно скажу. Мова про комунікацію. За обміни відповідає офіс президента, і дуже ймовірно, що завтра, коли люди повернуться із полону (на що я дуже сподіваюся), то Володимир Зеленський знову як тоді у вересні буде першим, хто їх зустрічатиме.

Але сьогодні він мав знайти сміливість та зустрітися із родинами загиблих Небесної сотні та постраждалими, які тільки вранці дізналися про розгляд апеляції, і бодай у закритому форматі, але чесно пояснити їм ситуацію, яка склалася. Вони мають на це право. А він мусив взяти на себе таку відповідальність.

Натомість президент поїхав на відкриття моста в селі Довге-Калуське. І ось це явно не по-людськи.

Джерело: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2497
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
A
1577 дн. тому
Так, не по-людськи...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду