Танці з несмаком

23 Серпня 2018
1033
23 Серпня 2018
17:00

Танці з несмаком

1033
Танці з несмаком

Ажіотаж довкола участі Оксани Марченко у проекті каналу «1+1» перейшов у млявоплинну стадію. А тим часом уже сама презентація проекту розставила певні крапки над «і».

Оксана Марченко, справедливо вирішивши, що саме вона є тією наживкою, яка привабить до проекту телеглядацьку публіку, показала себе в усій своїй величі. Тобто приїхала на презентацію на розкішному й шикарному позашляховику. Щоб ніхто не сумнівався, хто тут головна суперстар, і до кого має бути прикуто всю увагу.

От тільки шик цей, на жаль, видався дуже провінційним. Ніби машина часу, що перенесла нас до 1990-х років – часів малинових піджаків, джинсів «піраміда» та товстелезних золотих «ціпур» на шиї. От саме тоді слова «елітарно», «красиво» й «багато» були синонімами. Саме тоді демонстративне, показове багатство й правило за еквівалент краси та смаку.

Тут хочеться перепросити: якщо в Оксани Марченко не було ніякої іншої машини, окрім цього злощасного позашляховика, якщо в неї не було іншого вибору – я залюбки візьму свої слова назад і вибачуся.

А річ у тім, що приїхати на подібний захід на позашляховику – це приблизно те саме, що й якби вдягнути чоботи за 60 тисяч під тонку шовкову вечірню сукню. Теж круто було б? Можливо, й круто. Тільки ця крутість звалася б несмаком. Провінційністю. Пальці віялом.

Чим відрізняється, умовно кажучи, пацанка від панянки? Як писала Агата Крісті, вклавши цю думку до вуст міс Марпл, перша вдягне на пікнік у «високому товаристві» свою найдорожчу сукню, друга – якісний спортивний костюм. Бо для першої головне – показати себе, для другої ж – щоб було зручно, функціонально й відповідало характеру заходу. Панянці не треба доводити, що вона – панянка, що вона – якась така вже крута. Панянці не личить демонстрування багатства.

Ну, от не приїжджають у цивілізованому світі на такі презентації на позашляховиках. Не їздять ними містом. Не ходять на базар за картоплею у вечірніх сукнях. Не вдягають на пляж туфлі на підборах. Цей ряд можна продовжувати й далі. Зветься все це одним словом, тим самим: несмак. Невідчування стилю.

Що ж до можливого піарного характеру участі Марченко… Піар – річ обопільна. І ця участь відіб’ється не лише на рейтингу самої Марченко та її чоловіка, а й на авторитеті каналу. Так, рейтинги, зокрема й кількість розмов, згадувань у ЗМІ й соцмережах, можуть різко підскочити вгору. Але все це – речі скороминущі. А є ще й такі поняття, як авторитет, довіра та репутація…

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду