detector.media
Борис Бахтєєв
23.08.2018 17:00
Танці з несмаком

Ажіотаж довкола участі Оксани Марченко у проекті каналу «1+1» перейшов у млявоплинну стадію. А тим часом уже сама презентація проекту розставила певні крапки над «і».

Оксана Марченко, справедливо вирішивши, що саме вона є тією наживкою, яка привабить до проекту телеглядацьку публіку, показала себе в усій своїй величі. Тобто приїхала на презентацію на розкішному й шикарному позашляховику. Щоб ніхто не сумнівався, хто тут головна суперстар, і до кого має бути прикуто всю увагу.

От тільки шик цей, на жаль, видався дуже провінційним. Ніби машина часу, що перенесла нас до 1990-х років – часів малинових піджаків, джинсів «піраміда» та товстелезних золотих «ціпур» на шиї. От саме тоді слова «елітарно», «красиво» й «багато» були синонімами. Саме тоді демонстративне, показове багатство й правило за еквівалент краси та смаку.

Тут хочеться перепросити: якщо в Оксани Марченко не було ніякої іншої машини, окрім цього злощасного позашляховика, якщо в неї не було іншого вибору – я залюбки візьму свої слова назад і вибачуся.

А річ у тім, що приїхати на подібний захід на позашляховику – це приблизно те саме, що й якби вдягнути чоботи за 60 тисяч під тонку шовкову вечірню сукню. Теж круто було б? Можливо, й круто. Тільки ця крутість звалася б несмаком. Провінційністю. Пальці віялом.

Чим відрізняється, умовно кажучи, пацанка від панянки? Як писала Агата Крісті, вклавши цю думку до вуст міс Марпл, перша вдягне на пікнік у «високому товаристві» свою найдорожчу сукню, друга – якісний спортивний костюм. Бо для першої головне – показати себе, для другої ж – щоб було зручно, функціонально й відповідало характеру заходу. Панянці не треба доводити, що вона – панянка, що вона – якась така вже крута. Панянці не личить демонстрування багатства.

Ну, от не приїжджають у цивілізованому світі на такі презентації на позашляховиках. Не їздять ними містом. Не ходять на базар за картоплею у вечірніх сукнях. Не вдягають на пляж туфлі на підборах. Цей ряд можна продовжувати й далі. Зветься все це одним словом, тим самим: несмак. Невідчування стилю.

Що ж до можливого піарного характеру участі Марченко… Піар – річ обопільна. І ця участь відіб’ється не лише на рейтингу самої Марченко та її чоловіка, а й на авторитеті каналу. Так, рейтинги, зокрема й кількість розмов, згадувань у ЗМІ й соцмережах, можуть різко підскочити вгору. Але все це – речі скороминущі. А є ще й такі поняття, як авторитет, довіра та репутація…

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY