Чим журналістика відрізняється від б***ства

25 Квітня 2018
4513
25 Квітня 2018
09:29

Чим журналістика відрізняється від б***ства

4513
Чим журналістика відрізняється від б***ства

Історія про те, чим журналістика відрізняється від б***ства. Саме б***ства, а не проституції, бо проституція – це робота, яка оплачується, а б***ство – це коли тебе мають безкоштовно або ж за спільний похід в красивий ресторан. А ще ця історія про те, чим благодійність відрізняється від меркантильності чи то мудакуватості, яку подають як примітивну благодійність.

Меркантильна благодійність – це коли ти тисячі людей чітко за списком, складеним за пропискою в паспорті, возиш на безкоштовні одноденні екскурсії на гірський курорт акурат за місяць чи навіть тиждень до виборів, щоб там на курорті їм впарювати у конференц-залі історію про хорошого себе, бо хороший ти балотуєшся в нардепи і екскурсантам дуже пощастило, що їх прописка припала на округ, де ти балотуєшся, і тому їх безкоштовно звозили на півдня в Буковель показати, як відпочивають багатші за них люди. І після цього ти врешті виграєш вибори, бо наші люди вдячні - навіть за примітивну подачку, але вдячні.

Це я про братів Шевченків, співласників «Буковелю», обоє так вигравали вибори по мажоритарці на Прикарпатті.

Б***ство – це коли 22 квітня «за сприяння Олександра Шевченка» (так вказано на сайті його фонду) – члени правління та секретаріату Національної спілки журналістів усіх регіонів України проводять своє виїздне засідання на «Буковелі», де обговорюють, цитуючи сайт фонду Шевченка, серед іншого питання «економічного виживання місцевих засобів масової інформації» (а шо обговорювати, отак і виживають за подачки). А ще, як повідомляє сайт фонду, крім засідання, журналісти «мали можливість скористатися послугами, які надає курорт».

Журналісти з НСЖУ теж вдячні люди і не приїхали з порожніми руками – вони там же на місці вручили Олександру Шевченку (хто не чув, він тепер вже і намірився балотуватися в президенти) членський квиток і присвоїли звання ПОЧЕСНОГО члена обласної НСЖУ.

І ще раз, що таке меркантильність, чи що вже казати мудакуватість – це коли твій фонд оголошує всеукраїнський КОНКУРС СЕРЕД ЖУРНАЛІСТІВ (ого як!) на тему благодійності, де основною вимогою є висвітлення діяльності фонду Олександра Шевченка І більше ніякого, тільки одного ТВОГО фонду)) А призи очікуванні – поїздки на Буковель)) Нє, ну нашо йти банальним шляхом – замовити рекламні публікації про себе хорошого і розкинути її по регіональним медіа, якщо є бл**і (перепрошую, за лексику), які будуть писати безкоштовно.

Як вам ця історія, Сергію Томіленку? Я нічого не перекрутила?

П.С. до речі, в мене є навіть робота на цей конкурс, про діяльність фонду, як думаєте – є шанси в Буковель поїхати? От посилання.

Уперше опубліковано у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4513
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Olga Freighmouth
2192 дн. тому
Та ця П'єхцух цибулі наїлася!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду