Я трохи «посвінгував», чого й вам бажаю

3 Січня 2018
2096
3 Січня 2018
12:03

Я трохи «посвінгував», чого й вам бажаю

2096
Я трохи «посвінгував», чого й вам бажаю

Підтримав вітчизняного кіновиробника переглядом кінокомедії «Свінгери» на великому екрані. Зрадів такий собі відносній вдачі наших кіновиробників, поки не дізнався, що «Свінгери» — це українська кіноадаптація однойменного латвійського фільму. Після цього бажання висловити свої думки трохи здулося... Але! Кому набридли кінокомедії, ситкоми та різноманітні шоу від «95-го кварталу», раджу сходити на цю кіношку. Бо головна перевага українського варіанту «Свінгерів» — відсутність акторів «95-го кварталу», які вже, вибачте, всі очі намозолили зі своїм мерехтінням на ТБ й кіноекранах.

Інше відкриття, як на мене — це саме українське трактування всіляких еротично-сексуальних жартів, які російською були б занадто вульгарними та різали би слух. А так усе в рамках: чемно, смішно та без зайвої вуличної грубості.

Кілька вдалих фраз узагалі змушують зал реготати, там є й про «безвіз» (тільки в сексуальному сенсі), про «жити по-новому», а кінцівка й узагалі наче з українського сегменту Фейсбуку вийшла, коли один із героїв риторично запитує: «Так це що було — зрада чи перемога?!». Врешті-решт, кожен із глядачів сам зможе відповісти на це непросте запитання.

Про виконавців головних ролей писати багато не буду, їх всього по сюжету сім. Але зіркам жіночого складу цього кінодійства — Олі Поляковій і Даші Астафьєвій — у ролі вживатися, на мій погляд, було не дуже складно. Одна приїхала з Хмельницького базару підкорювати столицю й шукати багатенького «папіка», а інша взагалі була на своєму улюбленому «конику» — в більшості епізодів демонструвала сідниці й напівоголені груди. Отже, зіпсувати загальний позитивно-смішливий настрій їм своєю грою таки не вдалося.

А ось хто своєю грою справді витягнув «Свінгерів» на тверду четвірку за п'ятибальною шкалою — то це Анна Саліванчук та Михайло Кукуюк, які грали ініціаторів «свінгерства» у своїх парах. Ну і, звісно, Олексій Вертинський був неперевершений у ролі метра-продюсера нетрадиційної орієнтації. Він був ну ду-у-уже переконливим у своїй ролі.

Підсумовуючи, скажу так: я не пошкодував, що підтримав своєю трудовою гривнею вітчизняних кіномитців. А якщо вирішите переглянути «Свінгерів» у кінотеатрі, раджу сходити зі своєю половинкою (якщо така у вас, звісно, є), причому незалежно від того, якої статі ця ваша половинка. Після перегляду ви зможете обговорити делікатні моменти фільму, поділитися враженнями та і взагалі, суто психологічно «Свінгери» зможуть допомогти поглянути збоку на деякі проблеми вашого сімейного життя. Ну а якщо у вас є почуття гумору, то ви просто добре проведете півтори години свого вільного часу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2096
Читайте також
12.01.2018 12:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду