Кому потрібен прогнилий Укртелерадіопресінститут за 6 млн грн?

29 Вересня 2017
3530
29 Вересня 2017
13:09

Кому потрібен прогнилий Укртелерадіопресінститут за 6 млн грн?

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
3530
Кому потрібен прогнилий Укртелерадіопресінститут за 6 млн грн?

Ви певно й не чули про нього, але існує такий державний заклад - Укртелерадіопресінститут, де в радянські часи підвищували кваліфікацію працівників системи державного телебачення і радіо.  

Після здобуття незалежності, коли кожен притомний медіа-холдинг обзавівся власною телешколою, Укртелерадіопресінститут продовжив навчати працівників держтелерадіо. Про якість цього навчання в останнє десятиліття мені не пощастило почути жодного(!) хорошого відгуку від фахівців. Зате чув дуже багато поганих відгуків від тих, кого примусово туди відправляли втрачати кваліфікацію (називаючи це "підвищенням", звісно). 

У 2017 році вже й державні телебачення і радіо зникли - замість них створене суспільне мовлення, яке навчає журналістів на своїй базі спільно із DW-Akademie. Укртелерадіопресінститут потрібно негайно закрити, як радянський атавізм, який так і не знадобився у країні вільних ЗМІ.  

Але нещодавно, після смерті попереднього керівника інситуту, Державний комітет телебачення і радіомовлення оголосив конкурс на вакантну посаду. 

Навіщо ж тримають цей інститут? Відповідь можна прочитати на офіційному сайті інститут в розділі "Про нас", який починається словами: "Недалеко від Оперного театру у Києві є гарний двоповерховий особняк...". Напевне цей особняк на вул. Б. Хмельницького, 46 не дає спокою ділкам, які марять його приватизацією, а до відкриття такої можливості - продовжують утримувати заклад на штучному бюджетному диханні. 

До слова, згаданий сайт інституту дозволить вам самостійно оцінити його "рівень": http://www.utrpi.org.ua.

Коштує таке задоволення щорічно майже 6 мільйонів гривень наших з вами коштів - стільки запланували на 2018 рік у проекті Держбюджету. Тобто, ця конторка не здатна продати свої послуги, зате добряче присмокталася до державного бюджету. Закликаю народних депутатів проконтролювати, щоб кошти витрачалися ефективно - не підтримуйте фінансування нікому не потрібних установ, які вже давно пора закрити. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду