Журналістам у Києві ситуація на фронті може бути зрозумілішою, ніж на передовій

3 Лютого 2017
3015
3 Лютого 2017
18:04

Журналістам у Києві ситуація на фронті може бути зрозумілішою, ніж на передовій

Анастасія Станко
«Громадське телебачення»
3015
Журналістам у Києві ситуація на фронті може бути зрозумілішою, ніж на передовій

А якщо серйозно.

В місті дуже багато колег. Журналістів справді повно.

Колеги, чи хтось з вас міг би пояснити, що відбувається? не в Авдіївці, а далі, там, де лише чути вдень, а вночі ще й видно в небі.

Мені вже подзвонило нині і вчора повно колег - і з-за кордону теж. І вони питають, що відбувається на передовій, чому ескалація. І найчесніше було б сказати: я не знаю. І я тут від неділі.

Я справді не на передовій. І ніхто наче з нас не на передовій І я справді тут готова повірити тим, хто пише аналітику про бої за Авдіївкою з Києва. З Києва воно справді може бути зрозуміло краще (і я тут без іронії), в цьому теж та гірша частина нашої роботи - бути близько до місця, і мати певно лише ще більше сумнівів і здогадок і менше об'єктивної картини. Так, я знаю, що в місті - Авдіївка, я знаю, що з пораненими, загиблими, де впали снаряди. Але я не знаю, чому саме тут локально почалось, і як, і чому продовжується. (Я тут не про Путіна і Росію - про те, що вони почали в 2014 і продовжують - я розумію, і про те, чого вони стратегічно хочуть). Але ну справді я завжди стараюсь таки доїхати, хай і потім - пізніше - до тих, хто брав участь в бою, хто може пояснити, як це було конкретно з ним, але і важливо розуміти вище - яким було завдання.

Ще нас нині знову питали про програш в інформаційній війні.

Ми казали, що якби було, як нині в Авдіївці з допомогою людям, то певно б інформаційну вигравали. Але так раніше не було. В Дебальцевому так не було, багато де так не було.

І ще, що круто змінилось, що представники 72 бригади, котра воює зараз на передовій - таки виходять щоранку на імпровізований брифінг, і розповідають про ситуацію вночі. Це справді круто, скільки про це говорилось разів, і от нарешті сталось.

Тим не менше - загально нічого не зрозуміло, хоч вбийте.

Хто наступав, хто контратакував, чому це стратегічно важливо, для кого, чи співмірні втрати з поставленими завданнями, що відбувається в Донецьку? в Ясиноватій? Чи це взагалі когось хвилює? І якби нам подобалось? щоб ми наступали? чи таки контратакували? чи таки лише оборонялись? а якщо оборонялись, то звідки такі втрати з тієї сторони? і які ті втрати насправді? про наші втрати я можу сказати точно, ми живемо з людьми, які забирають тіла - і це з - під Авдіївки 9 людей. Але звісно я читаю про ці цифри з сепаратистських сайтів, що вони вбили ніби ледь не сотню наших, а наші, що сотню їхніх.

Чому ми не можемо писати про наші танки, якщо стріляють їхні гради? багато запитань.

Версії, про які я встигла прочитати - ну дуже дивні. Правда.

І чи тут потрібна правда зараз?

Я цілком щиро.

Джерело: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду