detector.media
Анастасія Станко
03.02.2017 18:04
Журналістам у Києві ситуація на фронті може бути зрозумілішою, ніж на передовій

А якщо серйозно.

В місті дуже багато колег. Журналістів справді повно.

Колеги, чи хтось з вас міг би пояснити, що відбувається? не в Авдіївці, а далі, там, де лише чути вдень, а вночі ще й видно в небі.

Мені вже подзвонило нині і вчора повно колег - і з-за кордону теж. І вони питають, що відбувається на передовій, чому ескалація. І найчесніше було б сказати: я не знаю. І я тут від неділі.

Я справді не на передовій. І ніхто наче з нас не на передовій І я справді тут готова повірити тим, хто пише аналітику про бої за Авдіївкою з Києва. З Києва воно справді може бути зрозуміло краще (і я тут без іронії), в цьому теж та гірша частина нашої роботи - бути близько до місця, і мати певно лише ще більше сумнівів і здогадок і менше об'єктивної картини. Так, я знаю, що в місті - Авдіївка, я знаю, що з пораненими, загиблими, де впали снаряди. Але я не знаю, чому саме тут локально почалось, і як, і чому продовжується. (Я тут не про Путіна і Росію - про те, що вони почали в 2014 і продовжують - я розумію, і про те, чого вони стратегічно хочуть). Але ну справді я завжди стараюсь таки доїхати, хай і потім - пізніше - до тих, хто брав участь в бою, хто може пояснити, як це було конкретно з ним, але і важливо розуміти вище - яким було завдання.

Ще нас нині знову питали про програш в інформаційній війні.

Ми казали, що якби було, як нині в Авдіївці з допомогою людям, то певно б інформаційну вигравали. Але так раніше не було. В Дебальцевому так не було, багато де так не було.

І ще, що круто змінилось, що представники 72 бригади, котра воює зараз на передовій - таки виходять щоранку на імпровізований брифінг, і розповідають про ситуацію вночі. Це справді круто, скільки про це говорилось разів, і от нарешті сталось.

Тим не менше - загально нічого не зрозуміло, хоч вбийте.

Хто наступав, хто контратакував, чому це стратегічно важливо, для кого, чи співмірні втрати з поставленими завданнями, що відбувається в Донецьку? в Ясиноватій? Чи це взагалі когось хвилює? І якби нам подобалось? щоб ми наступали? чи таки контратакували? чи таки лише оборонялись? а якщо оборонялись, то звідки такі втрати з тієї сторони? і які ті втрати насправді? про наші втрати я можу сказати точно, ми живемо з людьми, які забирають тіла - і це з - під Авдіївки 9 людей. Але звісно я читаю про ці цифри з сепаратистських сайтів, що вони вбили ніби ледь не сотню наших, а наші, що сотню їхніх.

Чому ми не можемо писати про наші танки, якщо стріляють їхні гради? багато запитань.

Версії, про які я встигла прочитати - ну дуже дивні. Правда.

І чи тут потрібна правда зараз?

Я цілком щиро.

Джерело: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY