Відеоігри Manhunt II, Mortal Kombat, God of War III містять пропаганду культу насильства та жорстокості - НЕК

21 Листопада 2012
1274
21 Листопада 2012
16:33

Відеоігри Manhunt II, Mortal Kombat, God of War III містять пропаганду культу насильства та жорстокості - НЕК

1274
Комісія просить місцеву владу і підприємців вилучати інформаційні ресурси, що шкодять дітям
Відеоігри Manhunt II, Mortal Kombat, God of War III містять пропаганду культу насильства та жорстокості - НЕК

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі звернулася до обласних державних адміністрацій, обласних рад, місцевих органів влади і суб'єктів підприємництва забезпечити вилучення інформаційних ресурсів, шкідливих для дітей. Про це йдеться на сайті комісії.

 

НЕК, за її інформацією, здійснила низку заходів для убезпечення від негативного впливу інформаційного простору на психічне та фізичне здоров'я дітей та підлітків. «Зокрема, станом на 14 листопада 2012 року проаналізовано інформацію про понад 50 комп'ютерних ігор, які реалізуються в торговельних точках м. Києва. Серед них виявлено відеоігри під назвами: Manhunt II, Mortal Kombat, God of War III. За результатами експертних досліджень вказаних ігор спеціалістами Національної комісії встановлено, що вони не відповідають чинному законодавству України у сфері захисту суспільної моралі, оскільки містять пропаганду культу насильства та жорстокості», - зазначає комісія.


Також спеціалістами Національної комісії проведено аналіз мобільного контенту 15 веб-сайтів. Вони виявили Інтернет-ресурси, на яких можна безкоштовно завантажити інформацію (фото, відео), яка містить ознаки порушень вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі.


Крім того, реагуючи на звернення Черкаської обласної державної адміністрації,  НЕК провела експертне дослідження інформації та відеороликів (мобільного контенту) на одному із веб-сайтів. За результатами дослідження встановлено, що цей сайт розміщує інформацію, яка пропагує шкідливі звички, що загрожують здоров'ю і життю дітей та підлітків. Згідно зі ст. 2 Закону України «Про захист суспільної моралі» виробництво та розповсюдження такої продукції в Україні забороняються.


«Результати експертних досліджень будуть винесені на розгляд чергового засідання   Національної   комісії. Для   вжиття   заходів   реагування   поінформовано правоохоронні органи», - повідомляє НЕК.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду