Нацрада проводить масові перевірки «Тріолана» та відкладає переоформлення його ліцензій

13 Травня 2011
17637
13 Травня 2011
20:12

Нацрада проводить масові перевірки «Тріолана» та відкладає переоформлення його ліцензій

17637
Нацрада проводить масові перевірки «Тріолана» та відкладає переоформлення його ліцензій

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланові перевірки компаній, об'єднаних торговою маркою «Тріолан». Відповідні рішення регулятор прийняв на засіданні 12 травня.

 

Йдеться про ТОВ «Донецькі цифрові комунікації», ТОВ «ПТК - Системи» (Полтава), ТОВ «Дніпропетровські цифрові комунікації», ТОВ «Одеські цифрові комунікації», ТОВ «Цифрові комунікації Сімферополя», ТОВ «Запорізькі цифрові комунікації», ТОВ «Луганські цифрові комунікації».

 

Як пояснили члени Нацради, підстава для перевірки - звернення дистрибутора каналів групи Discovery, який заявляє про те, що «Тріолан» транслює його канали, порушуючи авторські права.

 

Нещодавно після скарги Discovery київська компанія з групи «Тріолан» отримала попередження Нацради. Представник провайдера посилався на чинність договору з правовласником строком на три роки. За його словами, сторони не розривали цей договір.

 

Тим часом регулятор відклав заяви «Тріолана» про розширення території, збільшення кількості домогосподарств та ресурсу мережі. На цьому наполіг член Нацради Микола Фартушний, який запропонував колегам «більш уважно вивчити діяльність компанії, перш ніж давати дозвіл на розширення». Відклали переоформлення ліцензій «Цифрових комунікацій Сімферополя», ТРК «Епсілон-ТВ» (Харків), ТОВ «ІТ. Сервіс» (Харків), а голова Нацради Володимир Манжосов попросив апарат на наступне засідання підготувати інформацію про діяльність компаній.

 

Насамкінець Нацрада оголосила попередження «Донецьким цифровим комунікаціям» за результатами попередньої позапланової перевірки. За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, компанія змінила адресу головної станції, не попередивши регулятора. Крім цього, за даними регулятора, провайдер надає абонентам послугу за IPTV-технологією (ресурс - 72 канали, 74 програми), що не передбачене ліцензією, у пакеті є один неадаптований канал Comedy Club і власний канал «Тріолан-TV», на який немає ліцензії. «Це - безліцензійна діяльність», - заявила пані Головатенко.

 

Представник компанії заперечив, що «Донецькі цифрові комунікації» надають послуги IPTV. За його словами, йдеться не про IPTV, а про інтернет-телебачення, яким користуються абоненти інтернету від «Тріолана». Але його аргументи не переконали регуляторний орган.

 

Як писала ТК, нещодавно «Тріолан» вирішив відмовитися від трансляції платних каналів. компанія заявила, що глядачі досить байдужі до зарубіжного дорогого контенту. Також «Тріолан» має намір підтримувати IPTV.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17637
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
jora
4729 дн. тому
Воля забашляла )))) и пытаются народ лишить нормальных услуг
viasat
4730 дн. тому
опа! допрыгались триолени :)
port_777
4731 дн. тому
Еще чуть-чуть, и Дискавери превратится в такую же помойку как все украинские каналы. Беар Грилз и прочее. Хистори и Нешнл Джиогрефик, Тревел, в конце концов, и никакой рекламы. Украинская реклама, первый признак помоечности носителя. Уже тошнит...
port_777
4731 дн. тому
port_777
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду