«Тріолан» може розпастися на 11 компаній

15 Травня 2012
5158
15 Травня 2012
13:47

«Тріолан» може розпастися на 11 компаній

5158
Тривають судові розгляди за торговельну марку
«Тріолан» може розпастися на 11 компаній

Група «Тріолан», що надає послуги кабельного телебачення та інтернет-доступу в 11 містах країни, має намір розділитися на окремих провайдерів. Про це пише газета «Коммерсантъ. Украина» з посиланням на слова співвласника компанії «Юнікаст Інвест» (надає послуги під ТМ «Тріолан» в Києві) Вадима Сидоренка.

 

«Фактично оператори вже є абсолютно незалежними, але поки продовжують працювати під єдиним брендом», - розповів він.

 

До складу групи «Тріолан» входять 11 компаній. За словами пана Сидоренка, об'єднання було вигідно операторам на етапі  розбудови мереж у 2009-2011 роках. «Тоді цим займалися в основному фахівці двох перших компаній групи. Зараз у будівництво вже ніхто не інвестує, і всі учасники досить зросли, щоб вести бізнес самостійно», - переконаний він. 

 

Як пише видання, ще однією причиною такого рішення стали суперечки за ТМ «Тріолан», які ведуться з колишніми партнерами компанії. З осені минулого року право на дану торговельну марку оскаржує компанія «Прес-центр», яка раніше входила в групу. Наприкінці квітня Вищий господарський суд визнав незаконним використання «зареєстрованого знака для товарів і послуг» «Тріолан» компанією «ІТ-інвест» (надає послуги в Харкові). «Є ще декілька позовів, які ми швидше за все програємо», - визнає Вадим Сидоренко.

 

За словами директора з розвитку бізнесу компанії «Київстар» на масовому ринку Віталія Ворожбита, відмова від торговельної марки «Тріолан» не призведе до серйозних втрат для провайдерів, що працюють під нею: «Ринок не особливо ласий на бренди, конкурують більше за ціною». Видавець журналу Mediasat Олександр Глущенко не виключає, що оператори виходять з «Тріолану», щоб вигідно продатися комусь із великих телеком-операторів. 



Втім, пан Ворожбит вважає, що зараз інтерес інвесторів до невеликих інтернет-провайдерів знизився. За останній рік про плани здійснювати покупки на цьому ринку заявляла «МТС-Україна», але її генеральний директор Іван Золочівський зазначав, що хотів би придбати велику компанію, що консолідувала дрібних гравців у регіонах.

 

«Тріолан» був створений у 2008 році групою бізнесменів, серед яких учасники ринку називають колишнього начальника управління преси та інформації Харківської обласної держадміністрації Олексія Липчанського. Однак у «Тріолані» заявляють, що компанія була створена на кошти від продажу харківського кабельного оператора «Фаворит» найбільшому українському оператору - компанії «Воля» за $30 млн. Ці кошти були вкладені в будівництво мереж операторів «Юнікаст Інвест» у Києві та «Берізка-Телесистема» у  Харкові, які потім були об'єднані в групу «Тріолан». 

 

Компанія одразу створила конкуренцію «Волі» на місцевих ринках, оскільки запропонувала більш доступні послуги аналогового кабельного телебачення, тоді як «Воля» у той час активно впроваджувала цифрове.

 

У 2009 році «Тріолан» почав розвивати послуги інтернет-доступу і приєднувати операторів в інших містах. За даними дослідницької компанії iKS-Consulting, «Тріолан» займає четверте місце за кількістю  абонентів інтернет-доступу - на кінець 2011 року їх було близько 220 тис.

 

За словами пана Сидоренка, щомісячна виручка групи - близько 25 млн грн. Сьогодні «Тріолан» працює, окрім Києва і Харкова, ще в Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську, Полтаві, Сімферополі, Сумах і Чугуєві.



«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5158
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду