Янукович підписав закон про ліцензійний збір

12 Січня 2011
19587
12 Січня 2011
13:56

Янукович підписав закон про ліцензійний збір

19587
Янукович підписав закон про ліцензійний збір

Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо методики нарахування розміру ліцензійного збору. Про це сьогодні, 12 січня, повідомляє офіційний сайт глави держави.

 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 21 грудня.

 

Закон набирає чинності з дня опублікування. Відтак,Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору та плати за переоформлення та видачу дубліката ліцензії має затвердити уряд. Проект методики для Кабміну розробила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Як писала ТК, Незалежна асоціація телерадіомовників просила президента накласти вето на закон, оскільки Верховна Рада не врахувала поправки парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, якими Кабмін зобов'язували визначати ліцензійний збір у розмірі, що відповідає економічно обґрунтованим витратам, пов'язаним із видачею ліцензій.

 

Як відомо, з 1 січня 2010 року був чинним антикризовий закон народних депутатів Олени Бондаренко і Володимира Ландіка, який прописав у законі формули розрахунків зборів (але не для всіх видів мовлення), значно зменшивши їхні розміри.

 

Раніше методику розрахунків ліцензійних зборів затверджувала Нацрада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19587
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду