«Студія “1+1”» завершила переоформлення ліцензій, розпочате ще восени 2008 року

22 Травня 2009
25612
22 Травня 2009
16:47

«Студія “1+1”» завершила переоформлення ліцензій, розпочате ще восени 2008 року

25612
«Студія “1+1”» завершила переоформлення ліцензій, розпочате ще восени 2008 року

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила додатки до ліцензій компанії «Студія "1+1"». Днями ухвалене 13 травня рішення було опубліковано на сайті регуляторного органу. Зміни було потрактовано як технічні і проголосовано без додакових обговорень. За словами Максима Варламова, головного юриста «1+1», документи чекали на розгляд в регуляторному органі понад півроку.

 

В обидві ефірні ліцензії компанії (на 15 год/добу та 9 год/добу) та ліцензію на супутникове мовлення «1+1» було внесено зміни щодо складу редакційної ради (був: Візантій Т. І., Куц Т. Ф., Недопитанський М. І., Безулик Г. В., Мазур А. Г., Терещенко О. В.; став: Візантій Т. І., Огородник С. В., Смирнова Т. С., Демченко І. О., Мосейчук Н. М., Шиленко М. В.), а в ліцензії  «1+1 International» Нацрада також зафіксувала зміну особового складу керівних та наглядових органів, яку в ефірні та супутникову ліцензії «1+1» було внесено ще 26 листопада, а саме: генерального директора (був: Варламов М. В.; став: Ткаченко О. В.), складу наглядової ради (був: Фуксман Б. Л., Сарбу Адріан, Вільямс М. Ю.; став: Сарбу Адріан, Коломойський І. В., Майстер Олівер), складу редакційної ради (був: Візантій Т. І., Куц Т. Ф., Недопитанський М. І., Безулик Г. В., Мазур А. Г., Терещенко О. В.; став: Візантій Т. І., Огородник С. В., Смирнова Т. С., Демченко І. О., Мосейчук Н. М., Шиленко М. В.). Нацрада також проліцензувала зміну оператора телекомунікацій: (був: компанія Space-Communication Ltd, Ізраїль; став: компанія SES SIRIUS AB, Швеція), зміну параметрів супутникового каналу мовлення, зміну програмної концепції мовлення в частині відсоткового співвідношення мови (була: українська - 100%; стала: українська - 75 %).

 

Експерти пов'язують несподівану активізацію процесу оформлення документів із можливою передпродажною підготовкою каналу. Зокрема на ринку говорять про те, що один із членів наглядової ради «1+1» та член ради директорів компанії СМЕ Ігор Коломойський збирається оформити частку в структурі власності каналу. За деякими даними, ідеться про обмін частки в СМЕ на частку в «1+1». Партнером пана Коломойського по бізнесу начебто має стати російська структура «ПрофМедиа». Розподіл часток між учасниками начебто має становити 60/40 %. Підтвердження цієї інформації поки що отримати не вдалось; навпаки, керівництво «1+1» категорично заперечує будь-які факти продажу або підготовки до зміни власників каналу.

 

Як відомо, віце-президент із корпоративних комунікацій компанії Central European Media Enterprises також заперечила неофіційну інформацію про придбання великого пакету акцій компанії або телеканалу «1+1», який їй належить, російським холдингом «ПрофМедиа». «Ця інформація не відповідає дійсності», - заявила Романа Томасова.

 

У холдингу «ПрофМедиа» також заперечили інформацію про купівлю. «Холдинг «ПрофМедиа» - активный игрок на рынке M&A,  поэтому политика компании не позволяет комментировать слухи», - наголосила Єкатерина Долгошеєва, директор із зв'язків з громадськістю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25612
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду