detector.media
22.05.2009 16:47
«Студія “1+1”» завершила переоформлення ліцензій, розпочате ще восени 2008 року

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила додатки до ліцензій компанії «Студія "1+1"». Днями ухвалене 13 травня рішення було опубліковано на сайті регуляторного органу. Зміни було потрактовано як технічні і проголосовано без додакових обговорень. За словами Максима Варламова, головного юриста «1+1», документи чекали на розгляд в регуляторному органі понад півроку.

 

В обидві ефірні ліцензії компанії (на 15 год/добу та 9 год/добу) та ліцензію на супутникове мовлення «1+1» було внесено зміни щодо складу редакційної ради (був: Візантій Т. І., Куц Т. Ф., Недопитанський М. І., Безулик Г. В., Мазур А. Г., Терещенко О. В.; став: Візантій Т. І., Огородник С. В., Смирнова Т. С., Демченко І. О., Мосейчук Н. М., Шиленко М. В.), а в ліцензії  «1+1 International» Нацрада також зафіксувала зміну особового складу керівних та наглядових органів, яку в ефірні та супутникову ліцензії «1+1» було внесено ще 26 листопада, а саме: генерального директора (був: Варламов М. В.; став: Ткаченко О. В.), складу наглядової ради (був: Фуксман Б. Л., Сарбу Адріан, Вільямс М. Ю.; став: Сарбу Адріан, Коломойський І. В., Майстер Олівер), складу редакційної ради (був: Візантій Т. І., Куц Т. Ф., Недопитанський М. І., Безулик Г. В., Мазур А. Г., Терещенко О. В.; став: Візантій Т. І., Огородник С. В., Смирнова Т. С., Демченко І. О., Мосейчук Н. М., Шиленко М. В.). Нацрада також проліцензувала зміну оператора телекомунікацій: (був: компанія Space-Communication Ltd, Ізраїль; став: компанія SES SIRIUS AB, Швеція), зміну параметрів супутникового каналу мовлення, зміну програмної концепції мовлення в частині відсоткового співвідношення мови (була: українська - 100%; стала: українська - 75 %).

 

Експерти пов'язують несподівану активізацію процесу оформлення документів із можливою передпродажною підготовкою каналу. Зокрема на ринку говорять про те, що один із членів наглядової ради «1+1» та член ради директорів компанії СМЕ Ігор Коломойський збирається оформити частку в структурі власності каналу. За деякими даними, ідеться про обмін частки в СМЕ на частку в «1+1». Партнером пана Коломойського по бізнесу начебто має стати російська структура «ПрофМедиа». Розподіл часток між учасниками начебто має становити 60/40 %. Підтвердження цієї інформації поки що отримати не вдалось; навпаки, керівництво «1+1» категорично заперечує будь-які факти продажу або підготовки до зміни власників каналу.

 

Як відомо, віце-президент із корпоративних комунікацій компанії Central European Media Enterprises також заперечила неофіційну інформацію про придбання великого пакету акцій компанії або телеканалу «1+1», який їй належить, російським холдингом «ПрофМедиа». «Ця інформація не відповідає дійсності», - заявила Романа Томасова.

 

У холдингу «ПрофМедиа» також заперечили інформацію про купівлю. «Холдинг «ПрофМедиа» - активный игрок на рынке M&A,  поэтому политика компании не позволяет комментировать слухи», - наголосила Єкатерина Долгошеєва, директор із зв'язків з громадськістю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY