Романа Кислова взято під варту за рішенням суду, а за фактом розбещення малолітньої порушено кримінальну справу

6 Лютого 2009
18458
6 Лютого 2009
09:33

Романа Кислова взято під варту за рішенням суду, а за фактом розбещення малолітньої порушено кримінальну справу

18458
Романа Кислова взято під варту за рішенням суду, а за фактом розбещення малолітньої порушено кримінальну справу
5 лютого Шевченківський районний суд міста Києва за поданням слідчих органів обрав Роману Кислову, одному з підозрюваних у справі про вимагання 250 тисяч доларів США у радника київського мера Казбека Бектурсунова, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомляє «КоммерсантЪ».
 
Тим часом Центр зв’язків із громадськістю ГУ МВС у місті Києва повідомив про порушення нових кримінальних справ, непрямо пов’язаних із провадженням про вимагання грошей у Бектурсунова. «На підставі даних, отриманих у ході первинних слідчих дій у справі про здирництво, Шевченківське районне управління порушило кримінальні справи за фактами статевих зносин із нестатевозрілою та розбещення малолітніх», - сказав газеті начальник ЦГЗ ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук.
 
За його словами, кримінальні справи за статтею 155 («статеві зносини з особою, що не досягла статевої зрілості») та 156 («розбещення неповнолітніх») Кримінального кодексу України порушені на підставі інформації, «отриманої в ході розслідування первинної справи, а не щодо конкретних осіб». «Цього вимагає презумпція невинуватості і справедливість слідства. Але слід зазначити, що, якщо подальші слідчі дії дадуть привід порушити справу проти конкретних людей, це буде зроблено», - сказав пан Поліщук.
 
Нагадаємо, як повідомляла «Детектор медіа», за фактом вимагання у Казбека Бектурсунова 250 тисяч доларів порушено кримінальну справу. До міліції, згідно з інформацією джерел, звернувся сам пан Бектурсунов, заявивши про вимагання у нього грошей. Під час передавання грошей були затримані головний редактор сайту «Громадська прокуратура України» Роман Кислов та неповнолітня студентка Анастасія, яку в той самий день відпустили під підписку про невиїзд. 5 лютого було відпущено під підписку і Романа Кислова. За інформацією джерел «ТК», підтвердженою публікацією газети «КоммерсантЪ», проводиться дослідча перевірка щодо фактів розбещення неповнолітньої, оскільки підозрювана повідомила, що Казбек Бектурсунов начебто мав із нею інтимний зв’язок, коли вона була у віці 14-15 років. Казбек Бектурсунов заперечує свою причетність до будь-яких протиправних дій і стверджує, що його намагаються дискредитувати.Тим часом у газеті «Сегодня» з’явилось повідомлення із посиланням на заяву самої підозрюваної, де вона стверджує, що не давала таких свідчень міліції, а інформація про розбещення не відповідає дійсності, а також зазначає, що працівники МВС наполягали на тому, щоб вона давала свідчення проти Бектурсунова.
 
Начальник Шевченківського РУ ГУ МВС у Києві Петро Мірошниченко спростував заяву підозрюваної. «Ніхто ні на чому не наполягав, це абсолютна неправда. Ми були зобов’язані запропонувати їй написати заяву. Але вона відмовилась, і на цьому розмова скінчилась», - сказав він.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду