Росія переконує, що заяви МЗС щодо українського дубляжу - «не втручання»

11 Січня 2008
19892
11 Січня 2008
10:22

Росія переконує, що заяви МЗС щодо українського дубляжу - «не втручання»

19892
Росія переконує, що заяви МЗС щодо українського дубляжу - «не втручання»

Позиція Міністерства закордонних справ Росії щодо обов'язкового дублювання українською мовою усіх фільмів не є втручанням у внутрішні справи України. Про це заявив радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це була висловлена наша позиція», – сказав Лоскутов, коментуючи відповідну заяву МЗС Росії.

«Ми вважаємо це гуманітарним питанням і можемо висловлювати свою позицію, так само, як інші країни і міністерства закордонних справ висловлюють свою позицію щодо якихось російських реалій», – підкреслив радник-посланник.

Відповідаючи на питання, чи не вважає він втручанням у внутрішні справи України подібні заяви з боку Росії, Лоскутов сказав: «Ми так не вважаємо».

Радник-посланник підкреслив, що в даному випадку мова йде про міжнародні документи й у заяві МЗС Росії є чітке посилання на конкретні статті таких документів. Лоскутов підкреслив, що мова йде про виконання міжнародних зобов'язань, взятих на себе Україною.

Крім того, за його словами, «стало міжнародною традицією» публікувати різні висловлювання з тих чи інших питань, у тому числі і щодо виборів в тих чи інших країнах.

Раніше МЗС Росії виступив із критикою в зв'язку з рішенням Конституційного суду України про дублювання українською мовою фільмів іноземного виробництва.

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19892
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5949 дн. тому
Ув.Денис!Двуязычие,которое Вас почему-то так, пугает совсем не угрожает ни украинской культуре,ни Вашему ее изучению.Я тоже русский и тоже себя не представляю без украинской культуры вообще и языка в частности.Беда ведь в том,что русскую культуру и язык постепенно выживают отсюда обедняя этим всю Украину.Избавляся надо от хамства и жлобства,а не от части нашей общей культуры.
Денис
5949 дн. тому
Никогда не забуду истории, случившийся со мной в Югославии еще в савецкое время. Украинская группа туристов путешествовала по стране в югославском автобусе, и его водитель всю дорогу крутил югославскую музыку. Мы попросили его поставить кассеты с нашими песнями, на что получили ответ: свою музыку будете слушать у себя дома. Мне очень понравился ответ этого водителя. И в самом деле, когда уже в Украине украинская культура и язык перестанут быть изгоями? Я русский, живущий в Украине, я изучаю традиции своей страны и язык, и открываю для себя доселе неведомый огромный мир духовности и культуры. Соотечественники, выступающие за двуязычие: не ганьбіться!
Андрій
5950 дн. тому
Я не хочу нікому втирати носа. Я хочу дивитися кіно своєю рідною мовою. Як його дивляться росіяни в Росії - ніякої "мови оригіналу". Чи я гірший за них?
Игорь
5950 дн. тому
Господа!Нужно выглядеть достойно и не дублировать все,что есть в эфире.Дубляж должен быть выборочным.Русскоязычную продукцию можно оставить на языке оригинала,а остальную-в зависимости от региональных предпочтений.Именно таким интеллигентным подходом мы утрем нос неравнодушным к нам некоторым россиянам.Языковая толерантность-признак культуры.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду