Томаш Фіала вкладає в «Новое время» $ 2,5 млн і не збирається втручатися в редакційну політику

Томаш Фіала вкладає в «Новое время» $ 2,5 млн і не збирається втручатися в редакційну політику

22 Травня 2014
7650
22 Травня 2014
19:05

Томаш Фіала вкладає в «Новое время» $ 2,5 млн і не збирається втручатися в редакційну політику

7650
Томаш Фіала вкладає в «Новое время» $ 2,5 млн і не збирається втручатися в редакційну політику
Томаш Фіала вкладає в «Новое время» $ 2,5 млн і не збирається втручатися в редакційну політику

Обсяг інвестицій у тижневик «Новое время», що стартував 16 травня, становить $ 2,5 млн. Про це на прес-конференції 22 травня повідомив інвестор проекту, співвласник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала, пише «Медіабізнес».

 

«Проект довгостроковий. Перші два роки - це вкладання грошей, з третього року - вихід на беззбитковість, а потім вже і на прибуток. Це інвестиція на 7-8 років. Так що я - дуже довгостроковий інвестор, але сподіваюся, що все відбудеться раніше. Загальна інвестиція в проект - $ 2,5 млн», - повідомив пан Фіала.

 

Зі слів пана Фіали, у «Нового времени» один акціонер. «Залучення інших інвесторів ми не розглядали і не розглядаємо, але з часом, при досягненні бізнес-показників, у топ-менеджменту проекту є можливість стати акціонерами», - уточнив він.

 

Головний редактор «Нового времени» Віталій Сич заперечив чутки про причетність Петра Порошенка до «Нового времени»: «Неправда , що він причетний до журналу... Ми залишилися в добрих стосунках, але його немає в цьому проекті. Єдиний інвестор - Томаш Фіала. Ми неодноразово це обговорювали і вирішили, що не хочемо, щоб у нас був хтось у вигляді міноритарія або опціону. Якщо хтось через рік-два "випливе" в цій історії - це буде удар по репутації і Томаша, і моїй. Ні йому, ні мені це потрібно».

 

«Новое время» планує протягом найближчого одного-двох років розвиватися як журнал і сайт, запустити мобільний додаток, а згодом розпочати випуск журналу українською мовою. «Є й інші ідеї, але для їх реалізації потрібно стати стійким проектом, стабілізувати всі процеси... Ми обговорювали talk-радіо, але поки це занадто дорого. Бренд-екстеншен можливий на перспективу, але поки ми фокусуємося на основних активах», - повідомив Віталій Сич.

 

Свою мотивацію стати інвестором медійного проекту Томаш Фіала пояснив бажанням створити незалежне медіа та перспективністю українського медіаринку. «Без незалежних медіа не можна розвивати демократію, без розвиненої демократії немає розвиненої економіки. Так що перша - це була громадянська мотивація, щоб в Україні не повторилося того, що ми всі бачили, - пояснив він. - Друга - комерційна мотивація. Ті проекти, які очолював Віталій Сич, були комерційно успішними. Хоча, рекламний ринок зараз, звичайно, "стиснувся", це слід визнати ... Але в цілому, оцінка перспектив української економіки - позитивна. Ми (інвестиційна компанія пана Фіали Dragon Capital, - ред..) розморозили старі проекти, які заморозили в листопаді».

 

Щодо можливого впливу політиків на журнал Віталій Сич сказав: «У "Корреспондента" був власником Джед Санден, потім Ложкін і Порошенко, і це не спричинило змін у редакційній політиці. Тепер все ще набагато простіше. Можливо, хтось буде дзвонити періодично - от і все...».

 

Томаш Фіала додав, що поки ніхто з політиків йому не дзвонив, а якщо так буде, то він на це ніяк не реагуватиме, оскільки не має наміру втручатися в редакційну політику. «Я не збираюся ніяк брати участь у редакційній політиці. Це неправильно з точки зору бізнесу. Ми бачили на прикладі "Корреспондента" і Forbes, що вплив власника на редакційну політику призвів до значного падіння і реклами, і тиражу. Це самогубство», - сказав власник нового тижневика.

 

Як писала «Детектор медіа», перший номер журналу «Новое время» під керівництвом Віталія Сича вийшов 16 травня, а сайт має запрацювати через місяць. Інвестором проекту є чех Томаш Фіала, співвласник найбільшої інвестиційної компанії України Dragon Capital.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду