Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження

Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження

1 Березня 2018
3166
1 Березня 2018
16:27

Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження

3166
1 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу NewsOne ще одне попередження – цього разу за його ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Хмельницькій області.
Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження
Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження

Під час планової перевірки каналу Нацрада виявила, що на 49 ТВК в м. Волочиськ Хмельницької області мовлення обсягом 4 години на добу не здійснюється, а на 49 ТВК в смт Теофіполь Хмельницької області мовлення є, але Нацрада виявила порушення. Зокрема, фактичним оператором телекомунікацій є ТОВ «Телемережі України», хоча за ліцензією ним має бути Концерн РРТ. А в програмах Top News і «Великий вечір» була відсутня інформація про назву та адресу виробника.

Представник каналу NewsOne пояснив, що мовлення у Волочиську відсутнє з технічних причин. Цю частоту NewsOne ділив разом з телеканалом «ПлюсПлюс», який мовив 20 годин на добу, але понад рік тому анулював свою ліцензію. У Теофіполі, зі слів представника NewsOne, саме компанія «Телемережі України» має апаратуру та надає послуги оператора телекомунікацій, тому канал співпрацює з нею, а не з Концерном РРТ. Стосовно відсутніх титрів у програмах Top News і «Великий вечір» представник каналу пояснив, що мовлення NewsOne – це врізки в ефір місцевого мовника, і програми транслюються в Теофіполі не в повному обсязі. За його словами, NewsOne веде переговори з місцевим мовником, щоб згрупувати всі свої 4 години мовлення в один блок. Представник NewsOne просив не оголошувати попередження, а дати час на усунення порушень.

Члени Нацради висловили подив, навіщо каналу NewsOne узагалі потрібна ефірна ліцензія з обмеженим обсягом мовлення, якою він у повній мірі не користується. Пояснення представника каналу їх не переконали – вони оголосили NewsOne попередження та дали місяць на усунення порушень.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року NewsOne отримав попередження Нацради за порушення Правил ведення мовлення в дні пам’яті, що вшановувалися в жовтні.

Також 21 грудня Нацрада оголосила попередження NewsOne за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України.

18 січня Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne через виступ у прямому ефірі народного депутата і власника каналу Євгена Мураєва, який назвав Революцію Гідності «державним переворотом», а також програми Євгена Червоненка, Надії Савченко, В’ячеслава Піховшека.

22 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3166
Читайте також
22.02.2018 18:03
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду