«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення

«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення

12 Вересня 2017
7624
12 Вересня 2017
10:46

«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення

7624
Група «1+1 медіа» заявляє, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня відчуження будівлі ТОВ «Поділ-Нерухомість» (де «1+1 медіа» орендує прміщення) через те, що будівля перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «ПриватБанку». Медіагрупа просить Міністерство внутрішніх справ забезпечити охорону будівлі.
«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення
«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення

Про це повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

Як зазначено, наразі від ТОВ «Поділ-Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн.

«1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

Також медіагрупа надіслала лист до МВС з проханням  забезпечити охорону будівлі, «аби унеможливити протиправні силові дії з припинення роботи телецентру».

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко називає ситуацію «черговою спробою політичного тиску» та нагадав про історію з ліцензуванням каналу «1+1», яка сталася у грудні 2016 року. 

«Ми єдиний орендар, тому нам очевидно, що дії спрямовані проти нас, – сказав він. – Перевести весь телецентр – це питання кількох місяців. Виїхати протягом двох тижнів – фізично не можливо і це абсолютний нонсенс, враховуючи, що ще у 2013 році ми сплатили оренду до 2018 року. Ми досі не отримали відповідь від НБУ, і якщо це не політична акція, то, звичайно, НБУ мав би дати нам час до закінчення строку оренди».

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду