detector.media
12.09.2017 10:46
«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення
«1+1 медіа» заявляє, що може залишитись без приміщення
Група «1+1 медіа» заявляє, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня відчуження будівлі ТОВ «Поділ-Нерухомість» (де «1+1 медіа» орендує прміщення) через те, що будівля перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «ПриватБанку». Медіагрупа просить Міністерство внутрішніх справ забезпечити охорону будівлі.

Про це повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

Як зазначено, наразі від ТОВ «Поділ-Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн.

«1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

Також медіагрупа надіслала лист до МВС з проханням  забезпечити охорону будівлі, «аби унеможливити протиправні силові дії з припинення роботи телецентру».

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко називає ситуацію «черговою спробою політичного тиску» та нагадав про історію з ліцензуванням каналу «1+1», яка сталася у грудні 2016 року. 

«Ми єдиний орендар, тому нам очевидно, що дії спрямовані проти нас, – сказав він. – Перевести весь телецентр – це питання кількох місяців. Виїхати протягом двох тижнів – фізично не можливо і це абсолютний нонсенс, враховуючи, що ще у 2013 році ми сплатили оренду до 2018 року. Ми досі не отримали відповідь від НБУ, і якщо це не політична акція, то, звичайно, НБУ мав би дати нам час до закінчення строку оренди».

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY