Суд поновив Пашаєва на роботі і зобов’язав СТБ сплатити йому майже 290 тисяч

26 Вересня 2012
6935
26 Вересня 2012
13:58

Суд поновив Пашаєва на роботі і зобов’язав СТБ сплатити йому майже 290 тисяч

6935
Рішення набрало чинності
Суд поновив Пашаєва на роботі і зобов’язав СТБ сплатити йому майже 290 тисяч

26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача та поновив його на роботі. Про це рішення оголосила головуюча суддя Людмила Поливач.

 

За словами Володимира Руденка, представника Османа Пашаєва, це рішення набрало чинності.

 

Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тисячі 891 гривень компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тисяч моральної компенсації.

 

Осман Пашаєв наразі перебуває за кордоном, його інтереси представляє Юрій Свірко та Володимир Руденко. Представники СТБ на судове засідання не з'явилися.

 

Репортаж із зали засідань незабаром дивіться на «Відеотеці».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний та київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото Богдана Кутєпова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6935
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yuri Svirko
4232 дн. тому
Богдане, Руденко такого теж не казав))) дякую, що прийшли! але вперше))) я не казав, але писав на УП)) дякую, що покажете!
Кутєпов
4232 дн. тому
Юрію! Наша редакція замість "За словами Володимира Руденка" написала "За словами Юрія Свірка". Звісно ж, ви нічого не казали, бо вас у суді й не було. Ви ж на Сейшелах. А щодо ваших постійних фонтанувань на тему "Стоп Цензурі!" - я був на суді як представник руху "Стоп Цензурі!". І в нашому русі всі підтримують Османа. Не розумію ваших постійних закидів на блогах УП. Крім того, я в суді записав відео і зараз монтую найцікавіше, щоб показати, як усе відбувалось.
Svitlana
4232 дн. тому
Дякую, Юрію, поправили.
Yuri Svirko
4232 дн. тому
я не казав, що рішення не підлягає оскарженню. СТБ може подати кас. скаргу. але воно вже набрало чинностi
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду