Окрім моральної компенсації Осман Пашаєв вимагає від СТБ 50 тис. грн за вимушений прогул

25 Березня 2011
16192
25 Березня 2011
17:59

Окрім моральної компенсації Осман Пашаєв вимагає від СТБ 50 тис. грн за вимушений прогул

16192
У справі «Пашаєв проти СТБ» уточнено позовні вимоги
Окрім моральної компенсації Осман Пашаєв вимагає від СТБ 50 тис. грн за вимушений прогул

Представник журналіста Османа Пашаєва Юрій Свірко у справі проти ТОВ «Міжнародний медіа центр - СТБ» уточнив позивні вимоги в частині стягнення з роботодавця заробітної плати. Тепер за час вимушеного прогулу (близько 4 місяців) позивач вимагає 50 тисяч 840 гривень 20 копійок. Ця сума розрахована виходячи з середньої місячної зарплати журналіста.

 

Як вже писал ТК, окрім цього Осман Пашаєв просить суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди. Як йдеться у позовній заяві, моральна шкода пов'язана «з незаконним звільненням та різким погіршенням стану здоров'я і виникнення хвороб, симптомів яких навіть не було ніколи».

 

Під час засідання суд дослідив матеріали справи та заслухав дебати сторін.

 

Юрій Свірко наголосив на тому, що Осман Пашаєв як голова «Медіафронту» не міг бути звільненим без погодження профспілки відповідно до положень КЗП, які надають додаткові гарантії профспілковим лідерам.

 

У той же час, на думку представника каналу Ігоря Кидалова, погодження на звільнення має надавати первинна профспілкова організація на підприємстві, існування якої канал не визнає через те, що не має доказів її реєстрації у Міністерстві юстиції. Нагадаємо, на думку представника позивача така легалізація не потрібна. На підтвердження свого твердження представник зазначив (і попросив доєднати до справи відповідні документи), що  на ТРК «Україна» первинний осередок «Медіафронту» функціонує без додаткової  легалізації і визнається керівництвом, а бухгалтерія перераховує профспілкові внески.

 

Свій виступ Юрій Свірко завершив характеристикою проблемних питань, на які, на його думку, має звернути увагу суд: 1)чи потрібно легалізувати первинний осередок; 2) чому СТБ не спитав профспілки на реорганізацію, як того вимагає КЗП; 3)чому голову профспілки звільнили без погодження з «Медіафронтом».

 

У відповідь Ігор Кидалов зазначив, що відповідно до законодавства діяльність не легалізованої профспілки є протизаконною. Ще один представник СТБ Анатолій Максимчук наголосив на тому, що позивач не надав обґрунтування моральної шкоди, посилаючись лише на довідку лікаря щодо стану здоров'я Османа Пашаєва. При цьому, на його думку, факт госпіталізації журналіста у Сумах викликає в нього сумніви. Він ще раз зазначив, що реорганізація, проведення якої заперечує представник позивача, на СТБ «фактично була проведена», і оцінювати її наслідки не є завданням суду.

 

Після судових дебатів суддя Олена Ганечко оголосила, що суд йде у дорадчу кімнату, а рішення по справі буде оголошене в понеділок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16192
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лилиана
4783 дн. тому
Господи, этот скандально известный сТБ никак не наестся?
юрист
4783 дн. тому
Нарадчу кімнату, а не дорадчу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду