Сьогодні ICTV покаже черговий фільм з відбілювання Кучми

20 Жовтня 2011
13248
20 Жовтня 2011
16:11

Сьогодні ICTV покаже черговий фільм з відбілювання Кучми

13248
Сьогодні ICTV покаже черговий фільм з відбілювання Кучми

Сьогодні, 20 жовтня, о 19:25 телеканал ICTV покаже документальний фільм «Змова» про «касетний скандал», що відбілюватиме репутацію Леоніда Кучми.

 

«Ця касета трагічно змінила долю багатьох людей. Спричинила шкоду національним інтересам та національній безпеці України. Спровокувала найбільшу політичну кризу в країні. Хто стоїть за колишнім майором Мельниченком?», - йдеться в анонсі на сайті ICTV.

 

У прес-службі каналу «Детектор медіа» повідомили, що виробником фільму є ICTV, автором і режисером - генеральний продюсер спеціальних проектів каналу Михайло Павлов.

 

Як відомо, фігурантом «касетного скандалу» був президент України Леонід Кучма - тесть власника каналу ICTV Віктора Пінчука. Навесні 2011 року плівки Миколи Мельниченка було визнано речовими доказами у справі проти Леоніда Кучми, порушеній у зв'язку з убивством журналіста Георгія Ґонґадзе (а також у справі проти Олексія Пукача, якого звинувачують у вбивстві). А згодом, улітку, була поновлена кримінальна справа проти Миколи Мельниченка, якого звинувачують у державній зраді. Восени пана Мельниченка оголосили в розшук.

 

Нагадаємо, що 21 квітня телеканал ICTV показав фрагмент незакінченого документального фільму Андрія Кончаловського «Битва за Україну». У фрагменті розповідалося про «касетний скандал». 12 травня цей самий епізод фільму показав і телеканал СТБ з холдингу Віктора Пінчука. Адвокати Леоніда Кучми просили Генеральну прокуратуру долучити фільм Андрія Кончаловського «Битва за Україну» до матеріалів справи Кучми.

 

Нагадаємо, що Микола Мельниченко судиться з каналом ICTV через «однобоке» висвітлення справи Леоніда Кучми. Співвідповідачем, окрім каналу, є й екс-голова СБУ Ігор Смішко. Предметом позову став сюжет з ексклюзивним інтерв'ю Ігоря Смішка програмі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» 11 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13248
Читайте також
05.08.2011 08:51
Богдан Кутепов
51 407
13.05.2011 16:35
Сергій Лещенко, «Українська правда»
32 989
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
4573 дн. тому
Ганьба.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду