Адвокати Кучми хочуть долучити фільм Кончаловського до справи

11 Травня 2011
8211
11 Травня 2011
17:45

Адвокати Кучми хочуть долучити фільм Кончаловського до справи

8211
Адвокати Кучми хочуть долучити фільм Кончаловського до справи

Адвокати екс-президента України Леоніда Кучми Віктор Петруненко та Сергій Ульянов просять Генеральну прокуратуру долучити фільм Андрія Кончаловського «Битва за Україну» до матеріалів справи Кучми. Про це пише «Інтерфакс».

 

На думку адвокатів, у фільмі є фактичні дані, які можуть бути доказами у справі, і тому Генеральна прокуратура має їх перевірити.

 

За інформацією фонду Леоніда Кучми «Україна», фільм має свідчення суспільного діяча, керівника міжнародного Фонду громадянських свобод Олександра Гольдфарба щодо існування записів екс-співробітника державної охорони Миколи Мельниченка, які свідчать про те, що після зникнення Георгія Гонгадзе Леонід Кучма був дуже занепокоєний і вимагав знайти журналіста. Таким чином, ці записи, на думку юристів,  спростовують версію слідства про причетність  Леоніда Кучми до загибелі журналіста.


 

Окрім цього у фільмі є коментарі, які, на думку адвокатів, свідчать про те, що пан Мельниченко використовував записи з корисною метою, торгував державними інтересами України.

 

«Він їх продавав частинами. Він продавав їх оптом та у роздріб», - зазначив у фільмі секретар Християнсько-демократичного союзу України Давид Жванія.

 

«Мельниченко ходив Америкою та шукав фінансування на розшифровку цих записів. Йому дали десь $60-70 тисяч у цей проект у якості  гонорару... Коли він приїхав  сюди і вибачився, йому сказали: «Коля, давай публікувати все, що є на цих плівках». Він сказав: «Ні. Я не буду це публікувати, тому що, по-перше це моя власність. У мене на це копірайт. Скільки ви мені заплатите?» - зазначає у фільмі пан Гольдфарб, йдеться у повідомленні фонду.


 

Також, за словами адвокатів, фільм містить спогади осіб, які безпосередньо спілкувались з Миколою Мельниченком, мають інформацію щодо протиріч у його заявах та поясненнях про справжні мотиви його дій. Ці особи нібито особисто знайомі зі змістом записів після зникнення Георгія Гонгадзе.

 

Нагадаємо, фрагмент документального фільму Андрія Кончаловського «Битва за Україну» про «касетний скандал» 21 квітня показував ICTV. Нагадаємо, ICTV належить зятю Леоніда Кучми Віктору Пінчуку.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8211
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ганна
4735 дн. тому
Останнє речення особливо промовисте...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду