Кореспондента російського «Коммерсанта» не пустили на зустріч Медведєва з рок-музикантами

13 Жовтня 2010
21033
13 Жовтня 2010
15:15

Кореспондента російського «Коммерсанта» не пустили на зустріч Медведєва з рок-музикантами

21033
Кореспондента російського «Коммерсанта» не пустили на зустріч Медведєва з рок-музикантами

Кореспондента «Коммерсанта» Олега Кашина внесли до «чорного списку» Федеральної служби охорони (ФСО). Про це йому повідомили в Кремлі, пояснюючи причину, чому журналіста, незважаючи на акредитацію, не пустили 11 жовтня на зустріч президента РФ Дмитра Медведєва з рок-музикантами - пише інтернет-видання «Лента.Ру».

 

За цією  інформацією, в 2007 році Олег Кашин був затриманий на акції «Марш несогласных», і на нього склали протокол про участь у непогодженому з владою заході.

 

Іншому кореспонденту «Коммерсанта», Андрію Козенку, через присутність на «Марше несогласных» Кремль дозволив бути на заході, але не пустив його на зустріч уже на вході в «Ритм енд блюз кафе», де Медвєдєв зустрічався з рокерами. Козенку нагадали, що його затримувала міліція в 2008 році.

 

Видання зазначає, що після затримання на опозиційних акціях журналістів особливо ретельно перевіряє не тільки ФСО. Коли кореспонденти намагаються вилетіти з Москви, їх документи забирають на перевірку на паспортному контролі. Декілька разів журналістів на вокзалах і в аеропортах інших міст зустрічали міліціонери і запитували про ціль візиту.

 

Глава юридичної служби ВД «Коммерсант» назвав подібні дії ФСО порушенням прав журналістів та громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду