detector.media
13.10.2010 15:15
Кореспондента російського «Коммерсанта» не пустили на зустріч Медведєва з рок-музикантами

Кореспондента «Коммерсанта» Олега Кашина внесли до «чорного списку» Федеральної служби охорони (ФСО). Про це йому повідомили в Кремлі, пояснюючи причину, чому журналіста, незважаючи на акредитацію, не пустили 11 жовтня на зустріч президента РФ Дмитра Медведєва з рок-музикантами - пише інтернет-видання «Лента.Ру».

 

За цією  інформацією, в 2007 році Олег Кашин був затриманий на акції «Марш несогласных», і на нього склали протокол про участь у непогодженому з владою заході.

 

Іншому кореспонденту «Коммерсанта», Андрію Козенку, через присутність на «Марше несогласных» Кремль дозволив бути на заході, але не пустив його на зустріч уже на вході в «Ритм енд блюз кафе», де Медвєдєв зустрічався з рокерами. Козенку нагадали, що його затримувала міліція в 2008 році.

 

Видання зазначає, що після затримання на опозиційних акціях журналістів особливо ретельно перевіряє не тільки ФСО. Коли кореспонденти намагаються вилетіти з Москви, їх документи забирають на перевірку на паспортному контролі. Декілька разів журналістів на вокзалах і в аеропортах інших міст зустрічали міліціонери і запитували про ціль візиту.

 

Глава юридичної служби ВД «Коммерсант» назвав подібні дії ФСО порушенням прав журналістів та громадян.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY