Справа з оскарження Enter Music січневого конкурсу Нацради передана з обласного до міського адмінсуду

9 Серпня 2010
26365
9 Серпня 2010
17:45

Справа з оскарження Enter Music січневого конкурсу Нацради передана з обласного до міського адмінсуду

26365
Справа з оскарження Enter Music січневого конкурсу Нацради передана з обласного до міського адмінсуду

9 серпня юридичний відділ 5-го каналу отримав ухвали Київського апеляційного адміністративного суду, який  задовольнив апеляційні скарги 5-го каналу у справі телеканалу Enter Music з групи «Інтер» проти Нацради. Про це ТК повідомила прес-служба 5-го каналу.

 

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконними та скасував ухвалу про забезпечення адміністративного позову від 16.02.2010 року ТОВ «Телерадіокомпанія "Музика-ТВ" (телеканал Enter Music з групи компаній «Інтер») до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про скасування рішень про видачу ліцензій на мовлення від 27.01.2010 року та вирішив адміністративну справу за цим позовом передати за територіальною підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

 

Нагадаємо, Enter Music подав позов з оскарження результатів січневого конкурсу до Київського окружного адміністративного суду (обласного), вказавши своїм місцезнаходженням адресу: Київська обл., смт Баришівка, вул. Радянська, 17-а, хоча телеканал за документами розташований у Києві.

 

Суд виніс ухвалу на забезпечення позову, якою заборонив Нацраді вносити зміни до ліцензій на мовлення компаній, що виграли січневий конкурс.

 

До обласного суду також був поданий інший позов Enter Music, у якому телеканал вимагав звільнити членів Національної ради Тетяну Лебедєву та Віктора Понеділка, термін повноважень яких сплив. Своєю ухвалою на забезпечення позову суд заборонив Лебедєвій і Понеділку брати участь у засіданнях Нацради, чим заблокував роботу регуляторного органу.

 

Тоді суд відмовив у клопотанні про перенесення розгляду справи з обласного до міського адміністративного суду.

 

Тим часом до Окружного адміністративного суду міста Києва свої позови подали два інші телеканали з групи «Інтер» - НТН і Enter Film. 8 червня вони добилися в суді скасування результатів січневого конкурсу, однак це судове рішення оскаржують в апеляції 5 канал і канал ТВі.

 

Як пояснює прес-служба, 5 канал (третя сторона в цій справі) вважав позов Enter Music до обласного, а не міського суду проявом тиску зацікавленої особи з владних структур, власника медіа холдингу Inter Media Group, на судову гілку влади задля отримання потрібного рішення на свою користь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26365
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду