ТВі подав апеляцію

18 Червня 2010
24283
18 Червня 2010
12:04

ТВі подав апеляцію

24283
ТВі подав апеляцію

Телеканал ТВі своєю заявою повідомив Київський апеляційний адміністративний суд  про те, що збирається оскаржити постанову Окружного адміністративного суду від 8 червня 2010 року. Протягом 20 днів телеканал ТВі оскаржить це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді, сьогодні до цієї установи була направлена відповідна заява. Про це повідомляє прес-служба ТВі.

 

Як ідеться у повідомленні прес-служби каналу, ТВі вважає результати конкурсу, які своїм рішенням Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила 27 січня цього року, справедливими і законними, а телекомпанії групи «Інтер» оскаржили законність проведення конкурсу лише після того, як отримали, на їхню думку, занадто мало частот. Також на думку ТВі, оновлений склад Національної ради фактично відмовилися від захисту своєї позиції в суді, таким чином, суд став на бік позивачів - телеканалів групи «Інтер».

 

Як повідомляла ТК, телерадіокомпанії «НБМ» і «Експрес-інформ» (дві юридичні особи 5-го каналу) 17 червня вже подали до Київського апеляційного адміністративного суду заяву про апеляційне оскарження постанови Окружного адміністративного суду міста Києва.

 

Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» (НТН і Enter Film) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і скасував результати січневого конкурсу на вільні частоти, головними переможцями якого стали ТВі (33 частоти) і 5 канал (26 частот). Телерадіокомпанії «НБМ», «Експрес-інформ» і «Телерадіосвіт» виступали у цій справі третіми особами, у коментарях ТК їхні керівники обіцяли оскаржувати рішення суду.

 

 

Довідка:

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь, але згодом відмовилася від них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24283
Теги:
Читайте також
11.06.2010 11:25
Сергій Грабовський, для «Української правди»
28 626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду