БЮТ просить громадян не вірити «Інтеру»

22 Червня 2009
23880
22 Червня 2009
15:35

БЮТ просить громадян не вірити «Інтеру»

23880
БЮТ просить громадян не вірити «Інтеру»

Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко поширила офіційну заяву фракції БЮТ, в якій висловлюється протест проти програми «Подробиці тижня» від 21 червня, в якій, на думку тимошенківців, «був розіграний безпрецедентний істеричний шабаш, спрямований проти Уряду та України».

 

Яка саме частина програми (повне розшифрування читайте нижче) обурила БЮТ, у заяві не уточнюється. «Такої несамовитої ненависті і люті до Української держави, до Прем'єр-міністра, до всього українського не було продемонстровано ніким і ніколи за всі роки незалежності України. У звичайної людини подібні трансляції можуть викликати справжній шок. Пан Фірташ, який безкомпромісним рішенням Уряду Юлії Тимошенко був примусово усунутий від тіньового газового бізнесу та непрозорих надприбутків, сьогодні кидає в бій свої останні резерви та ресурси, щоб за будь-яку ціну повалити Уряд, створити в країні хаос і напругу, викликати у людей зневіру та розчарування і на цій хвилі повернутися до корупційних та тіньових схем», - ідеться в заяві.

 

Автори заяви називають дії «Інтера» інформаційною диверсією проти української держави, а сам канал - рупором антиурядових сил, який несе загрозу національним інтересам України.


«Фракція звертається до всіх громадян України з проханням не вірити «Інтеру», не вірити Фірташу. Цей телевізійний канал контролюється кланами і ретранслює виключно їх інтереси.  Фракція звертається до всіх українських політиків з проханням утриматися від участі у всіляких сумнівних політичних шоу на каналі: для порядного і чесного політика сьогодні брати участь у них - сором і ганьба. Принагідно фракція звертаюся до журналістів телеканалу. Ми розуміємо, що сьогодні вам важко протистояти цензурі і страшно втратити роботу через непослух та непокору. Однак хочеться вірити, що журналістська честь та гідність все ж візьмуть гору над цинізмом та тиском власника», - йдеться у заяві.

 

У прес-службі «Інтера» поки що не дають коментарів щодо цієї заяви.

 

Наводимо повне розшифрування (за «Оглядом телеефіру») програми «Подробиці тижня» 21 червня:

 

 

 

 

Володимир Кличко святкує свою чергову перемогу

СТУДІЯ: В студии - Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Єдина країна, з єдиним бажанням - перемогти. Поки такого єднання не можуть запропонувати українцям політики, та інша справа - спорстмени, а саме - брати Клички. Черговий бій Володимира, коли він захистив свої титули в боротьбі проти узбецького чемпіона Руслана Чагаєва, - вкотре розвіяв усі сумніви щодо того, хто ж сьогодні є найсильнішим боксером світу у надважкому дивізіоні.

Депутатське свавілля дає про себе знати

СТУДІЯ: Наступний наш матеріал - той, на який ми просимо звернути особливу увагу президента і всіх правоохоронних структур. Адже буквально від вашої реакції залежить життя людей. Що таке депутатське свавілля? Це тоді, коли "народні обранці", не гребуючи нічим, - без страху переступають закон. І за це їх ніхто не карає. Безпрецедентне вбивство сталося цього тижня неподалік Голованівська, що на Кіровоградщині. Обставини загибелі 53-річного Валерія Олійника - загадкові. І, найімовірніше, - правди ніхто й ніколи не дізнається. За версією правоохоронців - компанія з трьох чоловіків (а це депутат-"бютівець" Віктор Лозинський, начальник районної міліції та прокурор) побачила на дорозі когось "чужого" й вирішила поцікавитись "хто такий?". А той кинувся тікати. Вони - за ним. Але найдивніше те, що, за словами того ж депутата і міліціонера, - безробітний відкрив вогонь із вогнепальної зброї (мало не з 3-ох пістолетів), а потім ще й із ножем кинувся на "слуг закону". Ті викликали підмогу та схопили селянина. Але він за дивних обставин - помер. Кримінальну справу порушено "за фактом смерті", й усі 3 головних герої - нардеп, міліціонер та прокурор проходять як "свідки", а не як "підозрювані".Наша знімальна група повернулася з Голованівська. І люди, котрі зголосилися розказати про цей жахливий випадок та його фігурантів, - зараз бояться за своє життя. Герої нашого сюжету просять захисту в СБУ та президента (місцевій прокуратурі та міліції - не довіряють). Оскільки стверджують - керівники саме цих структур причетні до смерті людини. Отже, редакція "Подробиць тижня" ще раз офіційно звертається до СБУ та президента та просить втрутитись в цю ситуацію і захистити людей.

РЕПОРТАЖ: СТЕНДАП: Автор: Руслан ЯРМОЛЮК. Голованівський ліс. Державна власніть. Теоритично. Практично - і ліс, і мисливські угіддя належать "бютівцю" Віктору Лозинському. Він визначає, кому можна заходити у ліс, а кому ні. Ось те саме місце, де народний депутат, районний міліціонер та прокурор перечинили людину. Як далі розвивались події, ніхто не знає, але селянин, котрий потрапив на очі компанії, помер від тяжких тілесних ушкоджень.

РЕПОРТАЖ: Чоловік ішов сільською дорогою. До лісу. Аж раптом позаду з`явилися джипи. Він почав утікати, бо знав, що своєю присутністю може розізлити господаря лісу. Автівка збила людину, бампером їй зламало ногу. Потім троє чоловіків накинулись на 53-річного Валерія. Це версія місцевих жителів. Версія слідства - інша.

СИНХРОН: Генадій ТЮРІН, прокурор Кіровоградської області: "Решили установить, что он делает и кто он такой. Он не отвечая, сделал по ним несколько выстрелов из огнестрельного оружия, попытались задержать.Нож в другой руке не смогли забрать, он нанес легкие телесные повреждения и дальше побежал к лесу. Они его преследовали".

РЕПОРТАЖ: Троє високопоставлених чиновників не змогли впоратись із місцевим безробітним. Вони викликали підмогу - міліціонерів із району. Усі разом впіймали Валерія. Та після цього живим його ніхто не бачив.

СИНХРОН: Генадій ТЮРІН, прокурор Кіровоградської області: "Были определенные телесные повреждения, из которых самый тяжелый - это перелом ноги правой и несколько огнестрельных ран".

РЕПОРТАЖ: Це сталося близько сьомої вечора. Село здригнулось від пострілів. Люди знали, що, це депутат полює, але не знали, - що на людей.

СИНХРОН: Тамара ЛИСОВСЬКА, жителька села Грузьке: "Багато людей чули, що автомати стріляли з 4 часов утра і до ночі. Це недалеко від села чули вистріли".

РЕПОРТАЖ: Літня жінка ніяк не може збагнути, за що той дядько з Києва - убив її сина. Матір покійного Валерія Олійника каже, чоловік жив один і нікого не чіпав. Ніде не працював - збирав пляшки й гуляв у лісі.

СИНХРОН: Любов ОЛІЙНИК, мати загиблого Валерія Олійника: "Скільки років тут жив - ні на кого не нападав. Мені не віриться, що він напав на депутата".

РЕПОРТАЖ: Усі тутешні ліси контролює парламентар Віктор Лозинський. Вважає їх своєю власністю, хоч насправді орендує лише мисливські угіддя. Сюди і привозить поважних гостей із Києва - на дичину.

СИНХРОН: Іван КУЧЕР, голова Голованівської райдержадмінстрації (1996-2004): "Тут він хвалися, тут він і про Леоніда Кравчука вспоминав і Плюща Івана".

РЕПОРТАЖ: Полювати тут можна лише високопосадовцям і друзям депутата. Не доведи Боже комусь іншому забити якусь тварину із лісу. Навіть якщо, приміром, дикі кабани переривають городи селян.

СИНХРОН: Тамара ЛИСОВСЬКА, жителька села Грузьке: "50 гектарів перерито його свинями, їх трогати не можна. Бо це свині народного депутата. У нього свині на більшому счету, аніж люди".

РЕПОРТАЖ: До лісу вже бояться не те що по дрова ходити, грибів-ягід не збирають.

СИНХРОН: Галина КОРОВАНЮК, жителька села Грузьке: "По гриби боїмося ходити, боїмося, бо можна попати під кулю".

РЕПОРТАЖ: 71-річний Борис мав необережність піти до лісу минулої зими. Прихопив із собою своєю зареєсровану рушницю. За такий зухвалий вчинок "бютівець" пенсіонера мало не вбив.

СИНХРОН: Борис ПУСТОВІТ, житель села Кленове: "Це ти до мене зайшов. В мій ліс", - каже. Накинув на шию петлю. Почав давити мене, 2-хвилини я пальця підпер, а потім зняв і забрав галоші, ружйо, лижі, я й пішов".

РЕПОРТАЖ: Дід повератався додому босоніж - 8 кілометрів снігом. Навесні старенький мисливець знову пішов до лісу і знову мало не загинув.

СИНХРОН: Борис ПУСТОВІТ, житель села Кленове: "Гвинтівку наставив, кричить: "ложись!". У бік тицьнув, а потім у живіт. Підбив, я впав".

РЕПОРТАЖ: Міліціонери перевернули усю його хату догори дригом. Без ордера і свідків шукали набої до гвинтівки. І знайшли. Точніше, каже дід Борис, підкинули. Пенсіонерові дали рік - умовно. Віктор Іванович 30 років віддав службі у міліції. Й на пенсію пішов із вовчим квитком через свого керівника - того самого, котрий разом із нардепом затримував у лісі загиблого Валерія Олійника.

СИНХРОН: Віктор БОМЧАК, житель села Побузьке: "Ковальський і прокурор часто п`янстували. Доять гроші з наркоманів - ті скаржаться. Хабарники. Кришував торговлю спиртом Ковальстикий, де приймають метал, така людина піде по головах".

РЕПОРТАЖ: Народний депутат Віктор Лозинський за Радянського Союзу теж працював у міліції. Закінчив Херсонську школу й дослужився до лейтенанта. Однак був звільнений з органів за дискредитацію міліції. Ось документ 18-річної давнини. На товариському суді його засудили колеги - за фальсифікацію, шантаж і погрози. Час сплив, а він тепер погрожує селянам зі свого ж райцентру.

РЕПОРТАЖ: Власниця одного з паїв Тамара Андріївна почала бити на сполох. Поскаржилась у листі президенту. У відповідь депутат подав на жінку до суду.

СИНХРОН: Тамара ЛИСОВСЬКА, жителька села Грузьке: "Він подав позов на мене, що я звернулася до президента з телеграмою, щоб захистив від беззаконня депутата Лозинського. Бо, на нашу думку, він приїхав сказав, що мішок дам за майно. Бо тільки нашо вам земля? Вона моя, і я нікого не пущу. Я - хазяїн в районі".

РЕПОРТАЖ: Про народного депутата місцеві воліють не говорити. Навіть його будинок у центрі села обходять десятою дорогою. Бояться. Іван Кучер, колишній голова райдержадміністрації - один із небагатьох, хто бодай якось опирався свавіллю місцевих князьків. Через це втратив роботу і власний будинок - його просто спалили.

СИНХРОН: Іван КУЧЕР, голова Голованівської райдержадмінстрації (1996-2004): "Я запитав би Юлію Володимирівну а як же Лозинський попав в список.Може, він поділяє ваші полтичні погляди, шо він полідяє, які в нього політчині погляди совпали з вашими і як це він, будучи в 2004 від Партії регіонів, а в 2007 став "оранжевим" і Юліним?"

РЕПОРТАЖ: Слуга народу "бютівець" Віктор Лозинський у своїй вотчині запровадив свої традиції - наприклад, національний герб на цій скульптурі біля церкви кілька тижнів тому він замінив серпом і молотом. Отець Василь почав був протестувати, але відповіли йому погрозами.

СИНХРОН: Отець Василь: "Зупинився біля мене автомобіль, де сидів пан Ковальський і Лозинський. Він сказав: "не лізь, батюшка, не в свої справи".

РЕПОРТАЖ: Ще трохи, й терпець у Голованівську урветься. Люди готові братися за вила, аби захистити себе від свавілля народного обранця.

СИНХРОН: Іван КУЧЕР, голова Голованівської райдержадмінстрації (1996-2004): "Терпіння людському кінець настав. Ну не бидло ми! 46 мільйонів щоб у покорі тримати людей, як бидло, вважати як бидло. Найдеться Гонта, Залізняк, тоді ж зметемо усіх!"

РЕПОРТАЖ: У Господньому храмі порожньо. Тут лише отець Василь і Бог. У нього священнослужитель просить опіки над загиблим Валерієм у Царстві небесному.

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Так само, нашій знімальній групі в ході цього розслідування стало відомо, що раніше у Голованівському лісі неодноразово знаходили людські останки. Зокрема, у 2005-му році - це частини тіла молодої жінки. Ми намагалися зв'язати із депутатом БЮТ Віктором Лозинським, яким, як я казав раніше, є свідком у справі про смерть Валерія Олійника, і на пряму дізнатися подробиці цієї історії. Та прес-секретар Кіровоградського осередку БЮТ повідомила, що пан Лозинський завтра, у понеділок проведе прес-конференцію в обласному центрі і там все розповість.

В Кабінеті міністрів стало більше порожніх крісел

СТУДІЯ: Відставка вже 4-го міністра (міністра транспорту Вінського) вкотре підтвердила - ситуація в Кабміні Тимошенко наближається до критичної (і тут варто нагадати, що нині розхитуються крісла під іще чотирма міністрами та одним віце-прем`єром - до Верховної ради вже направлені відповідні подання щодо їхньої відставки). Тож поки ще урядовці мають кворум для ухвалення рішень. Доти, доки котрийсь із них уголос не заявить про свою позицію, відмінну від думки прем`єра Тимошенко. Схоже, що саме через це і рідшають урядові лави. (Міністр оборони і закордонних справ - це квота президента і вони завжди стояли на "його" позиціях - Єханурова і Огризка зусиллями "бютівців" спровадили з Кабміну. Колишній міністр фінансів Пинзеник - оприлюднив реальний стан справ в економіці, який кардинально відрізнявся від запевнень прем`єра в тому, що бюджет виконується і переглядати його не потрібно, - Мінфін - без глави. От і очільник Мінтрансу Вінський свого часу відкрито заявив Тимошенко, що проти ініціатив БЮТ створити нову коаліцію, аби позбавити українців права обирати президента, - і от зараз Вінський йде як з Уряду, так і з рідної партії Тимошенко - "Батьківщини". Покидають цю політичну силу й інші "бютівці", незгодні з позицією прем`єра. Хто наступний?

РЕПОРТАЖ: Автор: Юрій СИДОРЕНКО. Чому так швидко порожніє Кабмін Тимошенко? Міністри вибувають із нього, мов персонажі дитячої лічилки про десятьох негренят - за півроку вже четверта гучна відставка. І знову - як у випадку з Єхануровим - через звинувачення в корупції.

СИНХРОН: Юлія ТИМОШЕНКО, прем'єр-міністр України: "Не переймайтеся відставками міністрів, які себе запятнали не дуже чесною роботою, не переймайтеся. Чим швидше пройде очищення влади, тим краще буде працювати і жити країна".

РЕПОРТАЖ: Втім, у самому політикумі відзначають дивну закономірність - напад боротьби за чистоту рядів у прем`єра починається одночасно із загостренням взаємин з тим, чи іншим міністром.

СИНХРОН: Марина СТАВНІЙЧУК, заступник голови Секретаріату президента: "Міністри звільняються або з політичних питань, або, як це було у випадку із міністром фінансів, через різницю у підходах до фінансових, економічних проблем у державі. А у випадку міністра оборони - це було пов'язано із політичним переслідуванням за позицію".

РЕПОРТАЖ: Він був, за версією прем`єра, найкращим митником України - ще торік Тимошенко вручала Валерію Хорошковському квіти за досягнення на ниві наповнення бюджету. Але вже менш ніж за рік голова митниці відкрито заявив - Тимошенко незаконно відбирає газ у приватної структури. І за один день перетворився на запеклого ворога. Нині - він переконує: у ставленні прем`єра до міністрів переважає політична доцільність, а не професійні якості. Причому ціна відставок для країни - Тимошенко взагалі не турбує.

СИНХРОН: Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ, 1-й заступник голови СБУ: "В одній з наших розмов, у нас так само така розмова була, скільки втратить держава, якщо Тимошенко мене звільнить. Я тоді порахував, з урахуванням падіння ринку, і таке інше, що це буде 18-20 мільярдів. Тим не менше, це прем'єра не зупинило. І на сьогоднішній день, можна подивитися, наскільки митниця виконує свої зобов`язання відносно фінансового плану.

РЕПОРТАЖ: Новий ворог прем`єра - Йосип Вінський. Вона цілувалася з ним, коли переконувала - союз із "регіоналами" можливий лише в разі, якщо її викрадуть прибульці, котрі проведуть над її свідомістю певні маніпуляції. А охолонули її почуття до Вінського - ще торік восени, коли робота над створенням широкої коаліції та нової Конституції була в самому розпалі. Прикметно, але звинувачення у корупції Вінського - одного з категоричних противників переписування конституції - збіглися в часі саме з провалом коаліційних переговорів. Тож в оточенні опального міністра переконують - таким чином прем`єр намагається відвернути увагу від невдалого союзу та врятувати свій рейтинг.

СИНХРОН: Геннадій ЗАДИРКО, народний депутат (БЮТ): "Для того, щоб зупинити падіння рейтингу Тимошенко - треба зчинити корупційний скандал. Такий корупційний скандал - який не має жодної підстави - об`єктом був обраний Вінський. Головна мета - відволікти увагу суспільства від зради політичної, від наміру зробити державний переворот за рахунок внесення змін до Конституції України".

СИНХРОН: Володимир КАПЛІЄНКО, народний депутат (БЮТ): "В будь-якій партії є люди, які не згодні з курсом. У Блоці Тимошенко - з огляду на останні спроби створити "ширку" - таких людей дуже багато".

РЕПОРТАЖ: Втім, історія відносин Тимошенко із міністрами має й інші приклади. Можна згадати беззастережну підтримку своїх соратників, як це було у випадку з Юрієм Луценком. Той на початку травня буцімто у нетверезому стані вступив у рукопашну бійку з франкфуртськими поліцейськими, які не пускали його на борт літака. І незважаючи на міжнародний розголос та шкоду, якої завдав цей інцидент іміджу України, прем`єр від самого початку стала на захист міністра. І наполягає на цьому й досі - за що головний міліціонер країни їй дуже вдячний.

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (Юрій Луценко - "УС"): "Під час виборів я візьму свою відпустку і буду агітувати за кандидата Тимошенко".

РЕПОРТАЖ: СТЕНДАП: Втім, поки Тимошенко на засадах особистої відданості та політичної доцільності вибудовує своє взаємини із міністрами, порожніє не лише Кабмін. В Секретаріаті президента б`ють на сполох - адже вже тепер у половині областей - немає заступників губернаторів, у п`ятдесяти районах країни - відсутні голови райдержадміністрацій. І все через те, що кандидати на ці посади - не подобаються прем`єру. Тому, якщо так триватиме і надалі - паралізувати може і виконавчу владу на місцях.

СИНХРОН: Віра УЛЬЯНЧЕНКО, голова Секретаріату президента України: "Ми констатуємо сьогодні не лише Кабінет міністрів, як уряд пустих крісел, але говоримо про те, що більш, ніж вісімдесят посад у місцевих владах, у виконавчій владі - це порожні кабінети. І це, мені здається, складова однієї і тієї ж позиції. Це дуже тяжка провина центрального уряду по відношенню до місцевої влади, тому що на місцях люди не мають, до кого звернутися зі своїми проблемами. мабуть, уряду так зручно".

РЕПОРТАЖ: Та деяким урядовцям - навряд чи зручно у своїх кріслах. Адже мало хто з них може спати спокійно - за гучною відставкою Вінського - підуть й інші. Кандидатури на виліт, які називають уже зараз - це насамперед міністр охорони довкілля Георгій Філіпчук та креатура Ющенка - віце-прем`єр Іван Васюник. Більш захищеним може почуватися інший президентський висуванець, міністр юстиції Микола Онищук - Тимошенко його звільненням марить вже кілька місяців, але навряд чи отримає на це згоду Верховної ради. Адже тоді - виконуватиме обов`язки міністра його перший заступник бютівець Євген Корнійчук. А віддавати таке важливе міністерство Тимошенко напередодні виборів - не захоче не лише опозиція, а й соратники прем`єра з коаліції.

СИНХРОН: Йосип ВІНСЬКИЙ, міністр транспорту та зв'язку України: "Вона ж поміняла не тільки мене, а й Пинзеника, перед тим Мороз відійшов, перед цим - Ющенко. і навіть Янукович перестав їй вірить. Це ж про щось говорить".

Гість студії - Володимир Литвин, голова Верховної Ради України

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Голова Верховної ради України Володимир Литвин не виключає, що в Кабінеті міністрів і далі будуть звільнення. Проте він насамперед вважає, - слід рятувати економіку. Як уникнути її краху? Яка влада зараз потрібна країні? Про те, коли відбудуться президентські вибори і про своє місце в них - Володимир Литвин розповів в ексклюзивному інтерв`ю "Подробицям тижня". Вітаю Вас, Володимир Михайлович!

СТУДІЯ: Володимир ЛИТВИН, голова Верховної Ради України: "Доброго здоров`я".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Нинішні українські реалії це - критичний стан справ в економіці, це бюджет, який не виконується, це загроза нової газової кризи, це мільярдні боргові зобов`язання. У нинішній ситуації що може зробити Рада і ви, як голова Верховної ради, для того, щоб запобігти економічному краху країни?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Реальна ситуація приховується, бо влада не хоче визнати, що вона є повний банкрут. А тим паче - це добре видно на тому фоні, коли у нас потішна і позірна опозиція, яка виступає в ролі ображених і весь час мріє, що потрібно їй зробити, щоб вклинитися у владу. Що потрібно зробити? Визнати, що оця боротьба приречених на рівні влади остаточно країну заганяє в безвихідь. Остаточно визначитись і в тому, що боротьба політиків, які нагадують ліліпутів з великими рейтингами, це шлях в нікуди. Бо за таких обставин, я переконаний, у нас і не відбудуться президентські вибори. А якщо вони відбудуться, то в нас не буде поля, не буде можливостей, не буде країни, щоб здійснювати своє президентство. Цілком очевидним є і той факт, що політичний авантюризм, безсовісність і непрофесіоналізм, а до цього ще варто додати і зробити особливий наголос - злодійство, зведені в ранг державної політики. Далі країна рухатись так не може. Я вважаю, що треба про це сказати відкрито в повний голос і офіційно. Зрозуміло, що треба для цього, щоб визначити, принаймні, підходи і шляхи для виходу із ситуації. Обговорити ці проблеми на рівні всіх державних чинників. Спокійно, відповідально і не перегукуючись, наче погані сусіди, через паркан. Я переконаний, що треба повернутися до проведення такої зустрічі у ВР, де чітко і об'єктивно визнати ті реалії, про які я щойно сказав, а головне окреслити невідкладний план, якщо хочете порятунку країни. Треба визнати, що сьогодні насамперед через такі дії влади усі, хто причетний до неї - ми маємо, по суті справи, катастрофічну обстановку в країні. Треба визначити, що робити, на чому сконцентрувати зусилля. Отой мінімальний рівень завдань, які необхідно здійснити, підвести під ці завдання відповідну фінансову базу і забезпечити кадрову. Треба провести відповідне спеціальне надзвичайне, якщо хочете, засідання Верховної Ради України, на якому б виступив президент України, на якому виступив би уряд, на якому прозвітував НБУ, на якому публічно зроблено оцінки і визначено план надзвичайних дій, бо сьогодні треба говорити про необхідність проголошення надзвичайної економічної ситуації в країні. Під це, на моє глибоке переконання, потрібно підвести кадрову основу. я глибоко переконаний, що обговорення цих питань, визначення завдань потрібно обговорювати відсторонившись від тих чи інших посад. і якщо потрібно, то сказати, що люди мають поступитися своїми місцями для того, щоб не допустити надзвичайних подій в Україні, потрібно сформувати фактично уряд національного порятунку. Те ж саме потрібно зробити на місцевому рівні і забути на цей період, я маю на увазі, як мінімум, на півроку про президентські кампанії про президентські вибори".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Ви знаєте, стан справ в країні, і зараз ви констатуєте катастрофічний стан справ в економіці. Чому цього не визнають інші державні діячі, приміром прем'єр-міністр, яка цього тижня заявила, що в Україні криза, як мінімум, зупинилась?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Я переконаний, якщо ми сьогодні зведемо оцінки до того, що говорить прем'єр-міністр, що говорить президент, що говорить опозиція, що говорять представники, лідери фракцій - ми не вийдемо на діалог. Тому я переконаний, що треба визнати гірку правду, і я переконаний що не можна жити за принципом "день проіснували і слава Богу" і не можна жити за принципом "ще ніколи так не було, щоб ніяк не було, якось воно да буде". І коли не хочуть визнавати цих реалій, то саме діють за таким принципом".

РЕПОРТАЖ: СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Не укомплектований уряд не може повноцінно виконувати свою функцію. Чому сьогодні міністри не можуть знайти спільної мови, чому сьогодні міністри не можуть знайти спільної мови з прем`єр-міністром? Цього тижня подав у відставку черговий міністр.

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "А цього слід було очікувати. Це відсутність чіткої і спільної програми дій. Уряд не працює, як спільна команда".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Але ті міністри, які йдуть, приміром, міністр фінансів, він обґрунтовував свій відхід з Кабінету міністрів тим, що його позиція, фахова позиція, не збігалась з позицією прем`єр-міністра. Він пропонував непопулярні рішення, які потрібно впроваджувати в час економічної кризи. Проти, очевидно, виступала прем`єр.

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Зрозуміло, що вона виступала проти, оскільки тодішній міністр фінансів Пинзеник, наскільки можу розуміти, не планував і не планує брати участь у президентській кампанії. А зрозуміло, що ті політичні діячі, які планують здобути найвищу посаду в Україні, вони сьогодні не погодяться на непопулярні дії".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Блоку Литвина, як частина коаліції, він теж несе відповідальність за чинний уряд? Ви згодні з цим?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Звичайно. Ви ж розумієте прекрасно, що можна було б сховатися і говорити: ми попереджали, ми критикували, ми пропонували, а хтось ще повинен, крім всього іншого і працювати. І ми не формували цей уряд, це уряд президента, ще хочу раз наголосити - президента і нинішнього прем`єра. Але я повинен сказати, що як би ми не підставили свої руки фракція, якби я не погодився очолити Верховну Раду, то ситуація була б в країні набагато гірше".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. В разі, якщо ви вийдете просто з цієї коаліції. Тоді коаліції не буде, потрібно буде формувати нову і відповідно створювати нови уряд. І, можливо, він може стати тим уряд національно порятунку. Чи готовий Блок Литвина зараз вийти з коаліції. Оскільки не погоджується з тією політикою, яку проводить уряд?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Це дуже спрощений підхід. Будь-які виходи, це по суті справи величезна капітуляція. Тому не за виходи я говорю, а по те, щоб всі працювали. А для цього треба спільна відповідальність, а не чергові порожні обіцянки і гасла. Людей гаслами пройняти вже неможливо. А комбінації вийти-зайти - це знову пропозиція повернутись до того, що було вчора, коли між собою ділили на двох країну через поділ уповноважень і виявилося, що можуть країну навіть поділити на двох.

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Чому сьогодні не ухвалена дата президентських виборів? Ви самі зареєстрували відповідну постанову по призначенню виборів на 17 січня. Чи не свідчить це те, що розробляється ще якийсь сценарій до офіційної дати, до 17 січня?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Не хочуть приймати рішення про конституційну дату 17 січня, бо всім є зрозумілим що рейтинги - ті, які сьогодні високі і тих кого пророчать Україні в провідники, вони цей рейтинг не утримують, їм треба наблизити дату і на піднесення, на злеті забрати владу. Через те і відбуваються подібного роду маніпуляції. Інших пояснень абсолютно немає".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. А ви будете брати участь в президентській кампанії? Як кандидат в президенти?

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Якщо не буде реалізовано ці пропозиції, про які я говорив, якщо в нас не відбудеться зрозумілого діалогу і не буде роботи нормальної. То я, по-перше, буду робити все, щоб утримати Верховну Раду, а відтак більш-менш прогнозованість в країні в робочому стані. А, по-друге, буду брати участь у виборах, заявляю про це офіційно і буду апелювати до людей, до всіх хто думає, а в нас сьогодні думають всі люди, що треба вже нарешті подякувати тим хто вже мав можливість і мав абсолютну владу в країні по 2 рази. І тим, хто після виборів, в разі їх перемоги, забезпечить черговий розкол країні, чергове зведення рахунків, черговий розподіл посад. Країна у 2010-му році, 2004-го року не переживе. Тоді був запас міцності, який сформувала попередня влада, яку тоді називали злочинною. Сьогодні нічого вже не залишилося".

СТУДІЯ: Андрій ДАНИЛЕВИЧ. Дякую вам за інтерв'ю.

СТУДІЯ: ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: "Я вам також дякую".

Нова газова криза може розпочатися у найближчі тижні

СТУДІЯ: Нова газова криза може розпочатися у найближчі тижні. Це вже заява не офіційної Москви, а Брюсселя. Найвище керівництво Євросоюзу вперше виступило з такою різкою заявою щодо неспроможності України транспортувати газ. Цю позицію озвучив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у п'ятницю. Насамперед, йдеться про те, що Україна не розпочала закачувати газ у власні сховище. Таке закачування дозволяє транспортувати російський газ європейським споживачам. Баррозу зазначив, що європейські лідери не ухвалили рішення про кредит Україні на закупівлю газу для таких цілей. Проте вже цього тижня Єврокомісія проведе нараду з міжнародними фінансовими інституціями та європейськими газовими компаніями. Європа починає захищатися від неспроможності українського уряду розв'язувати газові питання.

ТИТРОВАНО: Жозе Мануель БАРРОЗУ, президент Єврокомісії: "Ми не можемо із заплющеними очима зустрічати нову газову кризу. Дійсно, є ризик того, що вона розпочнеться в найближчі тижні, а не місяці. Ми повинні захистити громадян ЄС. Я повідомив раду Євросоюзу, що Україні чим далі важче платити за російський газ. Це справді велика криза. Ми працюємо для кращого, але повинні готуватися до гіршого".

Газове питання - основна тема візиту Юлії Тимошенко до Люксембургу

СТУДІЯ: Газове питання було основою темою візиту українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до Люксембургу. Там, правду кажучи, вона намагалася перекласти відповідальність за закачування газу в українські сховища на європейські плечі. Менш ніж півроку тому після підписання газових домовленостей від 19 січня про загрозу фінансової неспроможності уряду попереджала і президентська канцелярія і парламентська опозиція і експерти газового ринку. Тепер український прем'єр-міністр вимушена вдатися фактично до газового шантажу. Мовляв, якщо ви не заплатити за наш газ - ви його не отримаєте.

СИНХРОН: Юлія ТИМОШЕНКО, прем'єр-міністр України: "Я би сказала, що закачка газу природного в газові сховища України, газу російського походження є однаково важливим для європейського союзу, Росії і України, в рівних пропорціях. Але в той же час потрібно усвідомлювати, що для того, щоб закачати цей газ, потрібно тимчасові касові розриви покривати кредитними запозиченнями. Завжди так робилося, щорічно. Але сьогодні внаслідок світової фінансово-економічної кризи банківські системи не здатні швидко реагувати на потреби кредитування в таких фінансових обсягах, а потрібно більше 4 мільярдів доларів".

Росія оплатила транзит свого газу через територію України до початку 2010 року

СТУДІЯ: Наступного дня після повернення Юлії Тимошенко до Києва, російський прем'єр-міністр Володимир Путін уже офіційно заявив, що Росія оплатила транзит свого газу через територію України до початку 2010 року. Путін бачить у такому кроці Москви певну запоруку того, що дисципліна в рамках чинного газового контракту буде зберігатися Україною.

СИНХРОН: Володимир ПУТІН, прем'єр-міністр Росії: "Мы проплатили стоимость транзита нашего газа в Европу нашим украинским партнерам до начала следующего 2010-го года включительно. По сути, это кредит в размере 2,2 миллиарда долларов США. Это значительные ресурсы, которые нашие украинские партнеры получили от российского "Газпрома".

Секретаріат президента оприлюднив аналіз реального стану української економіки

СТУДІЯ: Разом із тим, очевидним є що уряд вже давно витратив ці гроші, оскільки вимагає в європейців нових. Секретаріат президента цього тижня оприлюднив аналіз реального стану української економіки. Це своєрідний звіт, що має дати дійсну оцінку фінансово-господарського становища в умовах, коли уряд послідовно замовчує ці дані. Аналітики Секретаріату президента третину цього документу присвятили стану "Нафтогазу України", який і повинен закуповувати російський газ. Їхній висновок: через надвисоку ціну, за якою уряд купує газ за контрактом від 19 січня, в компанії виникає величезний касовий розрив. Дефіцит "Нафтогазу" на кінець року становитиме більше 27 мільярдів гривень. Тобто, на його покриття може піти 10 частина всього українського держбюджету.

СИНХРОН: Віктор ЮЩЕНКО, президент України: "Уряд погодився на 2009-й, як до речі, і попередні періоди формувати цінову політику по закупці російського газу по ринковій ціні, а відпускати її внутрішнім споживачам, хіба що окрім промисловості, по демпінговій ціні. Виникає щорічно дефіцит рахунку. Подальша урядова політика, якщо вона буде базуватися на цих підходах - вони приведе до краху".

Рахункова палата налічила порушень на понад півтора мільярда гривень при використанні коштів торішнього резервного фонду

СТУДІЯ: Стихійне розпорошення катастрофічними темпами. Рахункова палата налічила порушень на понад півтора мільярди гривень при викиристанні коштів торішнього резервного фонду. Це своєрідний недоторканий запас держави, лише на випадки техногенних катастроф на стихійних лих. Незабаром минає рік від найбільш нищівної повені в історії України в західних областях. З резервного фонду, на ліквідації наслідків стихії були виділені чималі кошти. Гроші пішли та нині багато об'єктів все ще недофінансовані: недобудовані мости, недоукріплені береги, не відновлене газопостачання. А будівельники цих об'єктів кажуть, вже більше півроку не бачать грошей.

РЕПОРТАЖ: Автор: Геннадій ВІВДЕНКО. З 5 зруйнованих стихією підвісних мостів у селі Мишин Коломийського району відновили лише один. Коли робітники зрозуміли, що їм не заплатять, почали збиратися додому. Але селяни влаштували акцію протесту і не дозволили забрати металеві конструкції і техніку. Євдокия Максим'юк щодня дивиться чи не піднявся рівень води в річках. Навіть невеличка повінь може залишити її без хати, що стоїть на самому березі.

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: "Стану коло трактора і не пущу".

РЕПОРТАЖ: Василь Мельник, сільський голова, односельців підтримує. У їхньому селі каже, не завершене берегоукріплення. Тож, всі вони в небезпеці.

СИНХРОН: Мельник ВАСИЛЬ, сільський голова Мишина: "Люди стали горою бо залишилися незавершені берегоукріплення і там залишилися екскаватори і люди кажуть, що не віддадуть екскаватори, якщо не буде завершене берегоукріплення, бо вся робота, яка зроблена, піде на смарку. Під час маленького паводку усю ту воду, увесь той камінь. Який завезений на берегоукріплення, його забере і все буде в річці".

РЕПОРТАЖ: Валентину Голубенку з села Мишим вдалося вивести лише цей камаз. Усе інше залишилося на місці незакінчених робіт. Саме його будівельники працювали там. Уряд винний компанії Голубенка з Обухова 2 мільйони гривень. Цих грошей не виплачують вже більше, як півроку. За цей час постачальники будматеріалів подали на нього до суду. Сотню робітників Голубенко вже звільнив, бо сидять без роботи. З Кабміну лише написали, що його вимоги до уряду справедливі.

СИНХРОН: Валентин ГОЛУБЧЕНКО, директор будівельної компанії "Сенс" (Обухів): "Точного щось сказати про те, буде завтра, чи його не буде ніколи цих коштів чи що, чи як нам жити чи про що думати. Нас от листами, відписками якимись весь час плутають, скажімо так. Серце болить за те, що оці 5%-10% недовиконані. Не дай Бог якесь лихо трапиться і всі ці кошти, які затрачені вже, вони вони просто ну марно десь загинуть".

РЕПОРТАЖ: Півроку без роботи стоять вантажівки та бульдозери в сусідньому з Мишиним селищі Печеніжин. Там й досі користуються тимчасовим мостом. На місці нового лише палі й обіцянки робітників повернутися, щойно їм заплатять за вже зроблене. Анна Гробовецька до проблем будівельинків ставиться із розумінням.

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: "Немає грошей, де гроші поділися? Тимошенко виступає, все правильно, все є, все забезпечено. Де забезпечено? Де забезпечено, коли немає за що зробити. Люди без зарплати сидять".

РЕПОРТАЖ: У Печеніжині аж 3 річки. Нині вони спокійні та мілкі, але за сильного дощу вода виходить із берегів. Кам'яними насипами, каже місцевий столичний голова, потрібно укріпити щонайменше 4 кілометри берегів.

СИНХРОН: Василь КОТІВ, селищний голова Печеніжина: "Ті будинки під величезною загрозою і це обов'язково треба кріпити, треба всіма способами напевно просити, молити, щоби дали кошти".

РЕПОРТАЖ: Микола Котів урядову допомогу постраждалому селу вже не вірить. Разом із сином носили каміння, укріпляв берег біля своєї хати.

СИНХРОН: Микола КОТІВ, мешканець селище Печеніжин: "Немає здоров'я, але я мушу це робити бо в мене спокою немає. Бо як піде воде, це все буде в нас на хаті".

РЕПОРТАЖ: У селі Печеніжин роботи не закінчила будівельна компанія з Вишгорода. Головний інженер каже: резервний фонд уряду винен їм 3 мільйони гривень. Робітники знервовані, їм затримують зарплатню.

СИНХРОН: Валерій ОХІМ, заступник голови правління будівельної компанії "УКренергобудмеханізація": "Саме важливо на сьогоднішній день нам виплатити зарплату і розрахуватися з боргами, з податками, тому що вже є штрафні санкції, звонки. Дуже це не приємно і не приємо вдвойнє, коли хтось обіцяє і невиконує. В мене принцип завжди зробив виконав, ну нажаль, у нас сьогодні в державі такого немає".

РЕПОРТАЖ: Рік тому їм здавалося, що виконують надважливу для держави місію. Натомість, залишилися по вуха в боргах.

РЕПОРТАЖ: СТЕНДАП: Будівельники скаржаться, що після жартів із резервним фондом наступного разу на подібні роботи взагалі ніхто не поїде. Адже після такого досвіду або відмовлятися від ліквідацій будь-яких наслідків стихії або застосовувати штрафні санкції до уряду, 100% предоплату.

РЕПОРТАЖ: У рахунковій палаті знають куди поділися кошти резервного фонду, які за законом можуть бути витрачені лише на ліквідацію наслідків стихій та катастроф. Порушень під час їх використання спеціалісти цього відомства нарахували аж на мільярд 600 мільйонів гривень.

СИНХРОН: Валентин СИМОНЕНКО, голова рахункової палати: "Мы проверяли несколько раз вопросы системного распределения резервного фонда Кабинета министров и пришли к выводу, что деньги резервного фонда, а в прошлом году они составляли 2 миллиарда 70 миллионов гривен, стали практически карманными деньгами правительства".

РЕПОРТАЖ: Ось лише кілька заходів із півсотні, куди були й направлені резервні гроші в супереч законодавству. На пісемно-танцювальний конкурс "Дитяче Євробачення-2008" - майже 3 мільйони гривень. Висвітлення та відзначення свята незалежності України - майже мільйон гривень. На міжнародну антикорупційну конференцію - майже 10 мільйонів гривень. Цікаво, що в рамках цього заходу, лише на фуршети та банкети передбачалося більше мільйона. Усі ці заходи, поза сумнівом, дуже потрібні державі, але ж не за рахунок грошей з недоторканого запасу у рік, коли збитки від стихій та катастроф були найбільшими в країні за останні 10 років, каже Валентин Симоненко.

СИНХРОН: Валентин СИМОНЕНКО, голова рахункової палати: "Убытки составили не много не мало, около 4,5 миллиардов гривен. 9 тысяч объектов на зиму 2008-2009 года остались без газоснабжения, не были до конца построены мостовые переходы, до конца не были восстановленные дороги, не было восстановлено до конца жиле. Говорят, не хватило денег. А в то же самое время 373 миллиона гривен резервного фонда в 2008 году были направлены на цели не предусмотренные положением резервных фондов".

РЕПОРТАЖ: З мільярда, передбаченого на цей рік, витратили вже більше половини. При чому, щонайменше 125 мільйонів гривень уже пішли не за призначенням - на дитячий табір "Артек", участь України в міжнародний виставці "Експо", на захист державних інтересів в міжнародних судах, тощо. Цього тижня нарешті, була оприлюднена постанова уряду про виділення 160 мільйонів гривень для проведення розрахунків за фактично виконані торік роботи з ліквідації наслідків паводку. Левова часка, 109 мільйоні дістанеться саме Івано-Франківській області. Лише місяць лишився до сумних роковин повені. У селі Воскресінка під Коломиєю міст доробили самі. Райдержадміністрація взимку подарувала залізничну платформу. Її встановили на залишеній будівельниками конструкції. Вона протрималася не довго. На весні піднялася воді і платформу знесло. Два місяці знову довелося переходити річку в брід. Цього тижня в селі свято. Платформу знову поставили на місце. Юрко Білейчук розглядає сімейні фотографії, шкодує, що цей міст не з'явився на півроку раніше. У грудні він і двоє його молодших братів 6 і 12 років осиротіли. Батьків забрала річка, розповідає хлопець. Течія виявилася занадто сильною.

СИНХРОН: Юрій БІЛЕЙЧУК, син загиблих: "Ну ходили, тому що моста тоді в той час не було. Тому що там, я чув, що не виділили кошти і міст не добудували і просто вони ходили в брід. Найближчий міст був в Корничі, там 7 кілометрів, обходу, треба дуже довго треба було йти".

Десятеро людей загинули під час розгону демонстрацій в Тегерані

ОГЛЯДОВО: Тільки вчора десятеро людей загинули під час розгону демонстрацій в Тегерані. Поліція почала стріляти в протестувальників. Сотні людей поранені і заарештовані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23880
Читайте також
02.09.2009 10:02
Юлія Медуна, для «Детектор медіа»
73 056
28.08.2009 08:53
Сергей Головнев, «Коммерсантъ»
48 593
27.06.2009 10:40
Алёна Громницкая, Мария Старожицкая, «Профиль»
27 517
22.06.2009 14:31
Лидия Денисенко, 2000.net.ua
33 511
19.06.2009 17:31
Маша Томак, Іван Капсамун, «День»
21 630
19.06.2009 17:19
Ігор Лосєв, «День»
36 572
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 104
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 509
29.05.2009 10:59
Ігор Лосєв, «День»
37 167
28.04.2009 10:53
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
34 008
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эми
5432 дн. тому
Ivan, посмотрите репортажи на youtube и составьте своё мнение.
Marta
5435 дн. тому
ага))) а кому верить? Юльке-брехуе? Юле вобще, БЮТикам в частновти - уже никто не верит, разве остатки юльков, но они уже погоды не сыграют.
ритка
5435 дн. тому
ну все, тимошенко труба. а я ще за неї голосувати хотіла колись
Ivan
5436 дн. тому
Не особо вдаваясь в подробности касательно скандала с Лозинским, некоторые вещи всё-же настораживают - одни СМИ его называют героем, другие клянут. Но даже если правда где-то посредине, этот Лозинский заработал лет на 10. Но не в нашей стране. У нас он ещё министром МВД будет.
geo
5436 дн. тому
Бесспорно, однобокость определенная прослеживается. НО! Все сюжеты программы не из пальца высосаны, а основаны на совершенно конкретных материалах и фактах. И если тут такое вопиющее мочилово, так что же мешает БЮТ подать в суд хотя бы на один из сюжетов, а? И потом, ситуация вокруг скандала с Лозинским... Есть совершенно прямые синхроны людей, так пусть докажут, что они лгут. Или критика власти у нас уже есть грех и нарушение норм демократии?
Коко
5436 дн. тому
Цинизм заявления БЮТ просто поражает! Как уволили с Нового редактора - так они кричали УРА. А тут взывают к этике!!!!???? Обломись бютовская братва!!!! Влиять на Интер - руки сильно коротки. А у Людей хоть глаза откроются - кто такая Тимоха и ее команда!!! Знаю я этого священника из сюжета - ему Лозинский обещал голову отрубить и возле храма выкинуть!!! Так батюшке и говорил! В сюжете он видно побоялся об этом сказать!!! Скотов таких как этот депутат надо на месте расстреливать!!! А БЮТ весь посадить !!!!!!!!
Зритель
5436 дн. тому
Смотрел вчера эту программу и словил себя на мысли (далеко не являясь поклонником ЮВТ), что в новостях Интера идёт целенаправленное "мочилово" Тимошенко. Настолько всё было показано однобоко, что говорить о стандартах журналистики с освещением различных точек зрения речь даже и близко не шла. Один сплошной негатив изо рта Данилевича... Фу.
павел
5436 дн. тому
Тоесть когда на тв мочат неугодных БЮТ то это демократическая страна, а когда показываю на бревно в глазу у БЮТ то сразу хай поднимается. Может хватит использовать политику двойных стандартов? До какого времени наш народ будет верить Юлькиным брехливым заявлениям, ну ведь неоднократно показывала свою гнилую сушьност а все равно верите ей:(
lashch
5436 дн. тому
Господи, невже отому депутату БЮТівцю вбивство зійде з рук?!... Руслан Ярмолюк зробив дуже професійний і адекватний репортаж! Він, до речі, ризикує своїм здоров'ям...Ми ж бачимо, як на правду реагують у БЮТі і Кабміні! Мені не віриться, що людина літнього віку побачивши джипи почала б стріляти!!! Це однозначно...Тому я вважаю, що БЮТівця шмаркача і покидька в одному флаконі потрібно б повісити....
Сергій
5436 дн. тому
а що БЮТівцям не подобається ? - що правду сказали?
журналист
5436 дн. тому
Ярмолюк молодец, он сделал хороший сюжет, там были пр6едставлены все стороны, а депутат БЮтовец просто урод, который считает сеебя едва ли не богом... меня больше всего поразил синхрон мужичка, который сказал что люди не быдло, их терпение на исходе, и скоро они возьмут в руки вила....
carst
5436 дн. тому
І це той Ярмолюк, якій свого часу єдиний у світі привіз відео з Андижану. сумно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду